S-a deschis Unitatea de Urgenţe de la Universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă (UPU) Bucureşti a deschis, ieri, pentru pacienţi, noua Unitate de Primiri Urgenţe, cea mai mare unitate de profil din ţară. Ea a fost inaugurată oficial în urmă cu o lună de zile cu un întreg alai de la Ministerul Sănătăţii deşi nu era funcţională.

Investiţia a costat în total 15 milioane de lei. 80 % din sumă a fost alocată de Ministerul Sănătăţii, dar şi de Banca Mondială, iar 20 de procente din investiţie provin din bugetul spitalului. Unitatea are 2.800 de metri pătraţi şi este cea mai utilată din ţară.

Ieri, încă de la primele ore, au fost primiţi zeci de pacienţi, care de regulă erau preluaţi de medici în vechea Unitate de Primiri Urgenţe. Spre deosebire de celelalte unităţi de primiri urgenţe din ţară, cea de la Spitalul Universitar este dotată cu incubator pentru nou – născuţi şi sală de îngrijire a acestora şi va primi în următoarele trei luni un aparat tomograf special pentru unitate.

„Gradul de adresabilitate maxim ce poate fi permis la noua UPU este de 500 de prezentări pe zi. Deja avem foarte mulţi pacienţi. Avem şi o sală pentru pacienţii care se află în curs de diagnosticare. Incubatorul pentru nou – născuţi este o noutate pentru UPU. În trei luni vom primi şi un computer tomograf  pe care îl vom avea doar pentru noi la Unitatea de Primiri Urgenţe“, a declarat şeful unităţii, dr. Andrei Georgescu.


Autorităţile motivează că perioada de o lună de la zile de la inaugurare a fost necesară pentru mutarea personalului din vechea unitate în cea nouă, dar şi pentru instalarea aparaturii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite