S-a culcat femeie şi s-a trezit bărbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima femeie cu neo-penis din România a stat 14 ore în operaţie, la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Pacienta, în vârstă de 35 de ani, din Bucureşti, a fost operată de zece chirurgi. Pentru a-i completa organele genitale masculine, medicii i-au prelevat ţesuturi musculare şi piele de pe unul din membre.

Practic, s-a culcat femeie şi s-a trezit bărbat. Acesta este rezultatul operaţiei de schimbare de sex finalizată, azi noapte, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, de echipa de chirurgi condusă de către dr. Cristian Niţescu.

Intervenţia chirurgicală a fost una extrem de dificilă, pentru că presupune mai multă rigoare chirurgicală decât la operaţiile de schimbare de sex de la bărbat la femeie.

Pacienta căreia i s-a implantat un neo-penis se află, acum, sub supraveghere medicală, la primul etaj al Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri. Chirurgii care au efectuat inedita intervenţie sunt optimişti în privinţa şanselor de recuperare ale femeii cu neo-penis.

Cum se face o operaţie de schimbare de sex

Acest tip de intervenţie chirurgicală poartă numele de faloplastie şi implică utilizarea mai multor tipuri de ţesutul din organismul pacientului în vederea „construirii“ unui neopenis sau a operaţiilor de mărire de penis. Potrivit unor neoficiale, medicii de la spitalul de arşi din Bucureşti au fost nevoiţi să-i preleveze pacientei ţesuturi musculare şi tegumentare de pe membre pentru a-i „completa“ organele genitale masculine.

Această intervenţie nu este prima schimbare de sex pentru un pacient din România. Premiera a avut loc în aprilie 1995 la Spitalul Floreasca din Bucureşti, când pacientul, un tânăr de 19 ani, a devenit din bărbat femeie.

Urmăreşte evoluţia cazului pe bucuresti.adevarul.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite