S-a scumpit cartela de metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătoriile cu metroul costă de astăzi 2,5 lei „perechea“. Bucureştenii care circulă cu metroul plătesc mai mult cu 30 de bani pentru o cartelă cu două călătorii.

Metrorex S.A. majorează de astăzi tarifele pentru călătorii. Astfel, o cartelă pentru două călătorii costă 2,5 lei, cu 30 de bani mai mult decât costa înainte. De asemenea, preţul abonamentului lunar creşte de la 23 de lei la 25 de lei. Singurele care nu se vor scumpi sunt cartelele pentru zece călătorii.

“Cele mai vândute sunt cartelele pentru două călătorii. Conform calculelor plan-buget, s-a constatat că acea cartelă de zece călătorii nu trebuie să coste mai mult”, a declarat, pentru „Adevărul”, directorul de comunicare al Metrorex S.A., Mariana Petre.

Studenţii şi elevii, nemulţumiţi de majorare

Ca urmare a acestei măsuri, abonamentele lunare pentru elevi şi studenţi, care beneficiază de 50% reducere în baza actului doveditor, vor costa de astăzi 12,5 lei.

“E rău că se scumpesc. Sigur că un leu în plus nu înseamnă foarte mult, dar pentru noi, cei care stăm cu chirie în Bucureşti, şi un leu este important”, a spus Alexandru, student la Universitatea Politehnica Bucureşti. 

Modificarea tarifelor la călătorii

Cartelă    Cartelă    Abonament    Abonament
două    pentru o zi    lunar    lunar             călătorii            redus

Preţ nou     2,5 lei    5 lei    25 de lei    12,5 lei
Preţ vechi    2,2 lei    4 lei    23 de lei    11,5 lei
*Preţul cartelei pentru zece călătorii rămâne 8 lei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite