S-a lansat trenul de Dragonul Roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul tren Gara de Nord- Gara Obor a plecat în această dimineaţă, la ora 6,00.  Trenul a avut un singur călător şi a ajuns la Obor la ora 7.00, cu nouă minute mai târziu decât programarea estimată în graficul CFR.


Redactorul „Adevărul de Seară” a testat azi-dimineaţă ruta feroviară Bucureşti Nord-Bucureşti Obor, urcându-se în primul tren personal care a plecat din Gara de Nord, la ora 6.12.


Am ajuns în gară cu 20 de minute înainte de plecarea trenului şi m-am îndreptat către casa de bilete. După ce am achitat suma de 3,2 lei, adică preţul biletului pentru clasa a II-a, am mers la peronul 12, unde urma să sosească trenul. Am întrebat casiera şi de preţul biletului pentru clasa I. ,,Nu ştiu exact, nu lucrez de mult aici”, a spus ea. O altă casieră intervine în discuţie: „Dacă vreţi la clasa I, mai trebuie să daţi 1,5 lei”.


“Am vrut să fiu primul călător”
La ora 6.12, trenul a plecat către Obor, în direcţia Gara de Nord-Pantelimon-Pantelimon Sud-Gara Obor. În tren, un singur călător, câţiva angajaţi ai CFR şi jurnalişti de la „Adevărul” şi ,,Click!”. Unicul călător de la acea oră, Matei Daniel, un bucureştean în vârstă de 27 de ani, a spus că este pasionat de calea ferată încă din copilărie. ,,Nu vreau să ajung undeva anume. Pur şi simplu am vrut să fiu eu primul călător. Nu am putut să dorm toată noaptea de emoţie. Am încercat şi Expresul de Otopeni, tot în prima zi, când a intrat în funcţiune”, a explicat tânărul. El a adăugat că nu are studii în domeniul transporturilor şi că lucrează într-un centru de copiere documente.


Confuzie la case
În tren am aflat miraţi că nu există clasa I, ci doar clasa a II-a. Cu alte cuvinte, îmi puteam cumpăra din gară numai bilet de 3,2 lei. Casiera din Gara de Nord mai are, însă, o colegă care nu ştie ce fel de bilete vinde: una dintre casierele din Obor ne-a spus în urmă cu două zile că pentru acest traseu există şi bilete, şi abonamente pentru clasa I. Nici oficialii CFR nu-şi explică de unde vine confuzia. ,,Probabil nu ştiu exact ce tren circulă pe acest traseu şi au în calculator doar preţurile pentru distanţa de 22,5 km,  corespunzătoare acestei rute”, a explicat un şef de proiect al CFR Călători.
După ce trece de Pantelimon, trenul ajunge în cele din urmă, la ora 6.50, în staţia Pantelimon Sud, vizavi de centrul comercial Dragonul Roşu. ,,Acest tren a fost înfiinţat în urma solicitărilor multor persoane. Cu siguranţă va avea succes, datorită centrelor comerciale din zona Pantelimon. Mulţi vor veni să se aprovizioneze”, a adăugat şeful de proiect de la CFR Călători.


Obor sau Ploieşti?
Trenul, care a circulat cu 70 km/h între Gara de Nord şi Pantelimon, a ajuns la destinaţie la ora 7.00, cu nouă minute mai târziu faţă de estimările CFR. La coborâre, am observat că angajaţii au uitat să schimbe plăcuţa care afişa ruta trenului. Astfel, pe trenul care a încheiat o cursă dus-întors Gara de Nord - Gara Obor scria, mare, Bucureşti Nord-Ploieşti Vest. Astfel, nu ar trebui să mire pe nimeni dacă, la întoarcerea în Gara de Nord, s-au mai urcat în tren doar trei casiere care mergeau la muncă în staţia CFR Pantelimon. Trenul a plecat cu acelaşi călător pasionat de trenuri, Matei Daniel, care a ales să apeleze şi la întoarcere la mijlocul de transport preferat. Trenul va circula de luni până sâmbătă, în intervalul orar 6.12-14.44.

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite