Bucureşti: Rutele deviate, aproape blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TEST Reporterii „Adevărul“ au verificat rutele impuse de restricţiile de la Pasajul Băneasa. Şoferii care au drum zilnic prin zonă pot ajunge de pe o parte pe cealaltă a intesecţiei din faţa Aeroportului Aurel Vlaicu, dar pierd zeci de minute în trafic.

Conducătorii auto care se loveau de traficul infernal de la ieşirea din Capitală dinspre Ploieşti, au de suportat cozi mai mari. Aceasta deoarece începând de vineri-noapte traficul a fost restricţionat pentru o lună la intersecţia dintre DN 1, Bdul Ion Ionescu de la Brad şi Bdul Aerogării.

Astfel, cei care vor să traverseze intersecţia din faţa Aeroportului Băneasa, dinspre Bulevardul Ion Ionescu către Bulevardul Aerogării sau invers, au de ocolit câţiva kilometri buni. Mai mult decât atât, traficul în toată zona a fost dat peste cap.

Reporterii „Adevărul“ au testat aceste rute ocolitoare ieri, în jurul orei 14.00, când traficul nu era atât de aglomerat cum este în intervalele orare 8.00 - 10.00, când pleacă lumea la muncă, sau 17.00 - 19.00, când se întoarce acasă.

Viteza maximă pe Jandarmeriei: 30 kilometri pe oră
Astfel, dinspre Bulevardul Aerogării către Bulevardul Ion Ionescu de la Brad am luat-o la dreapta către Ploieşti, pe DN1. La al doilea pasaj din dreptul hipermarketului Metro am luat-o la stânga pe strada Jandarmeriei. Traficul era la acea oră era destul de lejer, deşi drumul are o singură bandă pe sens. Am avut noroc.

Cu toate acestea, nu ne-am putut deplasa cu o viteză mai mare de 30 de kilometri pe oră pe această arteră, deoarece aici este o bază militară şi regulile sunt reguli. Am făcut apoi stânga pe Oaspeţilor, am continuat traseul pe Siseşti şi apoi am ajuns la destinaţie -  intersecţia cu pricina. Timp total - zece minute. Distanţă parcursă în plus - 7 kilometri.

Coadă de un kilometru la Piaţa Presei Libere
Dinspre Bulevardul Ion Ionescu de la Brad către Bulevardul Aerogării, există două variante date de Ministerul Transporturilor, în funcţie de tonajul autovehiculului.

Maşinile cu greutatea de până în 7,5 tone pot ocoli pe la Piaţa Presei Libere, deoarece în intersecţia de la Fântâna Mioriţa n-ai voie să întorci. Aşa că, de la fântână până la intersecţia din Piaţa Presei Libere se formase o coadă de maşini de aproximativ un kilometru. Am prins „roşu“ la patru stopuri până am reuşit să ajungem la rond iar aici am mai prins un stop când am făcut la stânga, în sensul giratoriu. De aici am făcu cale-întoarsă pe DN1 către intersecţia cu Bulevardul Aerogării şi iată-ne ajunşi la destinaţie, după 4 kilometri parcurşi în plus şi cu 11 minute întârziere.

20 de minute şi 12 kilometri în plus
Autovehiculele cu greutatea de peste 7,5 tone trebuie, însă, să treacă printr-o încercare mai grea pentru a ajunge de la Ion Ionescu de la Brad la Aerogării. Aceasta deoarece datorită restricţiilor de tonaj nu poate merge pe toate arterele. Astfel, traseul recomandat este: pe bulevardul Gheorghe Ionescu Siseşti - bulevardul Bucureştii Noi - strada Jiului - Bulevardul Poligrafiei – Piaţa Presei Libere - Şoseaua Bucureşti - Ploieşti - DN 1 - Bulevardul Aerogării. Din nou am avut noroc de un trafic lejer, cu toate că pe drum au fost şi porţiuni cu o singură bandă pe sens. Am ajus într-un final la destinaţie după 20 de minute şi 12 kilometri parcurşi în plus.

Restricţiile blochează traficul în toată zona. Ieri-dimineaţă, în jurul orei 9.00, la rondul din Piaţa Presei Libere până la intersecţia de la Piaţa Charles de Gaulle şoferii au făcut aproape jumătate de oră în condiţiile în care, înainte de restricţii, nu le lua mai mult de 15 minute.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite