Romexpo afirmă că şi-a achitat datoria către firma de publicitate, iar decizia referitoare la intrarea în insolvabilitate este o eroare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romexpo precizează printr-un comunicat de presă că şi-a achitat creanţa faţă de firma S.C. Arsenoaiei & Matasel Consulting S.R.L.  

Compania arată că pe data de 16 noiembrie 2011, SC Arsenoaiei & Matasel Consulting SRL a formulat o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva Romexpo, pentru plata unei creanţe în valoare de 181.603 lei şi suma de 20.028,11 lei, reprezentand penalităţi. “Având în vedere această cerere, au avut loc mai multe negocieri cu reprezentanţii firmei întrucât, în perioada derulării contractului, respectiv februarie 2009 – iunie 2011, firma Arsenoaiei & Matasel Consulting Srl a încasat pentru servicii de publicitate prestate către Romexpo SA suma de 6.274.485,61 lei, considerând că este firesc şi de bun simţ să efectuăm plată în tranşe a sumei pretinse, raportat la sumele încasate pe perioada contractual”; se spune în comunicat.

Potrivit ROmexpo, reprezentanţii firmei au acceptat iniţial, dar, în acelaşi timp, nu şi-au retras acţiunea de pe rolul instanţei, ceea ce a determinat compania să îşi achite creanţa integral.

“Astfel, creanţa a fost achitată integral la data de 13 februarie 2012 (suma de 236.243,77 lei) şi la data de 14 mai 2012 (suma de 149.636,66 lei), la dosarul aflat pe rol depunându-se toate înscrisurile care să dovedească situaţia financiară pozitivă a companiei Romexpo SA precum şi documentele de plată”, se mai arată în comunicat. “Cu toate acestea, printr-o eroare greu de imaginat judecătorul sindic a admis cererea de insolvenţă. Ceea ce ni se pare ciudat este că pronunţarea s-a comunicat în cursul acestei dimineţi, iar la un interval foarte scurt de timp, administratorul judiciar provizoriu ne-a anunţat că urmează să se implice în administrare, comunicând această informaţie şi presei. Această legătura dintre soluţia pronunţată şi administratorul de la Euro Insol ni se pare cel puţin dubioasă şi ne punem întrebarea dacă judecătorul Victor Moldovan nu pronunţă sentinţe tendenţioase”, se mai arată în text.

Romexpo precizează că a înaintat plângere la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru “incorecta şi nelegala” soluţie pronunţată de judecătorul Victor Moldovan deoarece, conform unui principiu fundamental de drept, plata efectuată stinge datoria şi litigiul. În acelaşi timp compania a atacat cu recurs soluţia pronunţată.

Romexpo mai arată că are o situaţie financiară pozitivă, având toate datoriile plătite la zi şi lichidităţi acoperitoare în conturi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite