Românii vor din nou joburi în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulţi români aplică pentru un job în afara ţării, în ideea că majoritatea ţărilor occidentale au depăşit criza economică.

De exemplu, peste 53.000 de români au fost interesaţi în perioada 1 - 23 decembrie de un job în străinătate, peste 28.000 dintre ei fiind dispuşi să lucreze oriunde, în aproape orice domeniu, potrivit unei statistici a site-ului Tjobs.ro, ce reuneşte 400 de agenţii de plasare a forţei de muncă din străinătate.

Potrivit specialiştilor în recrutare din domeniu, românii se întorc către ofertele de angajare care nu necesită neapărat studii de specialitate, iar numărul celor care aplică a crescut cu aproximativ 20% faţă de lunile octombrie şi noiembrie ale anului 2010.

Cele mai multe oferte, în domeniul sanitar
„Încerc de aproape un an să-mi găsesc de muncă în ţară, dar nu reuşesc. Măcar în străinătate sper să am noroc. Am nişte rude acolo care mă vor ajuta cu cazarea pentru o perioadă“, a spus Ion (46 de ani), unul dintre bucureştenii interesaţi de joburile în străinătate. În prezent, pe Tjobs.ro sunt disponibile aproximativ 13.000 de locuri de muncă în străinătate.

De pildă, în Cipru sunt disponibile 150 de posturi pentru zidari, dulgheri şi fierari. Salariul ajunge la 1.000 de euro. Pentru selecţie este necesară experienţa dovedită cu documente, iar aplicantul trebuie să aibă între 25 şi 45 de ani.

Cele mai multe posturi, 4.130, sunt în domeniul sanitar, urmat de domeniul hotelier, cu 2.393, şi de agricultură, cu 2.167 de poziţii. Joburi disponibile sunt şi în domeniul îngrijirii copiilor, 1.500 de poziţii, în industrie, 1.412 şi pe vase de croazieră, 1.300 de posturi. Marea Britanie este pe locul întâi în topul preferinţelor, urmată de Germania şi de Italia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite