Bucureşti: Muzeul de Artă al României va lansa o carte pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional de Artă al României va lansa, în februarie 2010, o carte de artă pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, "De-a avangarda", în cadrul unui proiect care a câştigat un premiu în valoare de 19.000 de euro, informează reprezentanţii muzeului.

Potrivit reprezentanţilor MNAR, o astfel de carte de artă pentru copii este printre puţinele iniţiative de acest gen din România şi este o completare şi o continuare firească a activităţilor şi materialelor educative pe care muzeul le oferă deja publicului.

"De-a avangarda" va cuprinde informaţii despre patru artişti avangardişti români expuşi în Galeria Naţională (Victor Brauner, Marcel Iancu, Hans Mattis-Teutsch, Max Hermann Maxy), diferite jocuri interactive şi, reproduceri color într-o formulă grafică atractivă. Cartea va fi prezentată în cinci şcoli din Bucureşti, elevii fiind invitaţi apoi la muzeu să afle mai multe despre avangarda artistică şi să participe la un atelier de creaţie unde vor avea prilejul să înveţe tehnici artistice neconvenţionale. De asemenea, cartea va fi oferită bibliotecilor a 30 de şcoli bucureştene, precum şi participanţilor la programele pentru familii organizate de MNAR.

Cartea, un instrument de a înţelege arta adaptat vârstei copiilor, va fi lansată de muzeu prin intermediul proiectului Avangarda, iniţiativă premiată cu "Arts Education Award Kids need the arts every day" oferit de Grupul Rehau pentru conceptul, managementul şi realizarea celui mai bun proiect educativ din 2009.

În afară de premiul în bani, distincţia constă şi într-o bursă pentru un educator muzeal oferită de organizaţia culturală KulturKontakt din Austria, la un muzeu din Viena, timp de patru săptămâni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite