Bucureşti: Primul cinema Imax din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii vor putea merge de la sfârşitul lunii octombrie la primul cinematograf  IMAx din România, ce se va deschide în mallul Cotroceni, odată cu finalizarea acestuia. În această

Bucureştenii vor putea merge de la sfârşitul lunii octombrie la primul cinematograf  IMAx din România, ce se va deschide în mallul Cotroceni, odată cu finalizarea acestuia.

În această dimineaţă s-a montat proiectorul care cântărea o tonă. Proiectorul, proprietatea IMAX, foloseşte o tehnologie unică, generând pe ecran imagini suprapuse. Costul acestui sistem se ridică la două milioane de dolari, în schimb ce un proiector clasic costă 40.000 de dolari.

Pentru ca experienţa IMAX să fie cu adevărat unică, se acordă o atenţie deosebită detaliilor. Sala esteconstruită în pantă, astfel încât poţi vedea filmul la fel indiferent de loc, iar ecranul este gigant, având înălţimea de  25  de metri şi lăţimea de 22 de metri. 

„ Există chiar şi o maşină specială care spală ochelarii spectatorilor,  pentru ca imaginea să fie mereu clară“, a spus Corina Gonteanu, manager Cinemacity, firma care a adus cinematograful IMAX în România.

În afara sălii IMAX, cu o capacitate de 400 de locuri, complexul va mai avea 20 de săli de cinema.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite