Bucureşti: Piaţa Romană, interzisă pietonilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoturismele care blochează accesul pietonilor pe trotuarul din zona gurilor de metrou de la Piaţa Romană au distanţa dintre ele mai mică de 50 de centimetri. Autorităţile promit încă o dată bucureştenilor că măcar vor monta un indicator care să interzică parcarea în zonă.

La o zi de la apariţia articolului „Se parchează pe trotuar? Rezolvăm cu prima ocazie!“, apărut în ziarul „Adevărul“, în zona gurilor de metrou de la Piaţa Romană situaţia este neschimbată.

Maşinile erau parcate în acelaşi loc, blocând accesul pietonilor pe trotuar. Sutele de oameni care circulă zi de zi prin zonă nu mai suportă indiferenţa autorităţilor faţă de situaţia în care sunt puşi. Pentru a ajunge la gura de metrou, călătorii trebuie fie să ocolească maşinile, circulând pe stradă, fie să se strecoare printre autoturisme, ştergându-le cu hainele.

„Ar trebui să le amenajeze parcări, pentru că nu este normal ce-i aici. Stau în zonă şi circul zilnic pe aici, iar situaţia este de mult timp aşa. Cu bagaj nici nu am loc“, a spus Iulian Armean, fochist. Un alt locatar al blocului de lângă staţia de metrou spune că unii şoferi au smuls din asfalt şi puţinii stâlpi care impiedicau accesul maşinilor pe trotuar.

„De ce să le şterg eu de praf?”


Foarte mulţi pietoni aleg să circule pe Bulevardul Magheru, decât să se chinuie printre maşini. „Păi de ce să le şterg eu de praf? Mai bine mă asigur că nu vine nicio maşină şi merg pe şosea. Toţi avem maşini, dar nu aşa trebuie să le parcăm”, a spus Vasile Pieloiu, pensionar.

Pietonii au ajuns să stea la cozi, ca să treacă pe rând printre autoturismele parcate la mai puţin de 50 de centimetri unele de altele. O astfel de încercare cu un cărucior cu un copil sau cu nişte sacoşe voluminoase este aproape imposibilă. „Zi de zi vedem femei cu curucioare care ocolesc pe stradă, pentru că nu pot trece printre maşini”, a spus Titi, locuitor al blocului de lângă staţia de metrou.

„Şterg zilnic praful de pe maşinile de aici. Uneori ne uităm şi urât unii la alţii, care să treacă mai întâi”, a spus Elena Marcu, studentă. În timp ce, în urmă cu două zile, directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a declarat că se va ocupa de rezolvarea situaţiei din Piaţa Romană, ieri nici nu a mai răspuns la telefon.

Declaraţie

"Şi dacă ar fi parcări, şoferii tot ar parca în pragul casei, al locului de muncă sau al restaurantului"
Elena Marcu
studentă

"Este Bucureşti şi asta spune tot. Doar aici se mai poate întâmpla aşa ceva, pentru că nimănui nu-i pasă"
Andreea
Asistent manager

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite