„Roaba de cultură“, în Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii au parte, din această săptămână, de concerte, cursuri de dans, pictură şi olărit. Proiectul desfăşurat în parc durează până la jumătatea lui octombrie şi este o alternativă de petrecere a timpului liber prin întoarcerea la valori şi cultură.

Tobe africane, Kick box, concerte, teatru pentru copii, Yoga, jonglerii şi o expoziţie handmade. De toate acestea au avut parte bucureştenii în acest weekend, în Parcul Herăstrău, în cadrul proiectului „Roaba de cultură". „Sper să ţină vremea cu noi, să putem veni în fiecare zi. Este ideal pentru copil, dar şi pentru mine. Este altceva pentru petrecerea timpului liber. Mă relaxez în fotoliu gonflabil, în timp ce copilul meu citeşte o poveste. Păcat că nu sunt mai multe iniţiative de acest gen, oamenii aleargă la grătare", a spus Cristina Vasilescu, profesoară.

Până la 15 octombrie, proiectul desfăşurat în parteneriat cu Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), le propune bucureştenilor de toate vârstele concerte de muzică clasică, electronică, cursuri de dans, ateliere de pictură şi olărit, dar şi diverse activităţi sportive.

De asemenea, vor fi prezentate piese de teatru şi se vor realiza proiecţii de film în parteneriat cu institutele culturale. Pasionaţii de lectură vor putea închiria gratuit cărţi, pe care le pot citi numai în spaţiul amenajat din Herăstrău. Cei care vor dori să continue lectura acasă pot face o rezervare a cărţii pentru 24 de ore.

„Prin «Roaba de cultura» ne-am dorit sa aducem cultura acolo unde sunt oamenii şi să venim cu o alternativă la petrecerea timpului liber prin muzică, dans, pictură sau teatru. Un deziderat al acestui proiect este realizarea unei punţi prin întoarcerea la valori, la cultură şi dialog. „Este un exerciţiu pe care fiecare dintre noi îl poate face", a spus preşedintele Asociaţie Green Revolution, Raluca Fişer.

Program toată săptămâna

În cursul săptămânii, bucureştenii se pot relaxa în hamac, fotolii din puf, pot asculta muzică ambientală, pot citi cărti gratuite şi de asemenea beneficiază de wi-five gratuit pentru a se conecta la internet. În fiecare weekend, oamenii au parte de concerte, proiecţii de filme, spectacolele de dans.

Cei care vor să participe la orele de dans, pictură, olărit sau sport trebuie să facă o rezervare pe roabadecultura@greenrevolution.ro. Accesul în zona amenjată este liber în fiecare zi, în intervalul orar 10.00 - 22.00, de luni până joi, şi 10.00-02.00, de vineri până duminică. De asemenea, participarea la concerte, proiecţii de filme, spectacolele de dans este liber.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite