Bucureşti: Risipă - aici sunt banii dumneavoastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii primăriilor se duc pe apa cascadelor şi fântânilor arteziene. Peste 22 de milioane de euro vor costa băncile şi coşurile de gunoi din sectorul 3, în timp ce investiţiile în „grădinărit“ din toate sectoarele depăşesc 180 de milioane de euro.

Proiectele de investiţie ale primarilor din Bucureşti dau impresia că aceştia trăiesc în alt oraş. Ei investesc sute de milioane de euro în elemente de decor, în timp ce pe unele străzi din Capitală nu există reţea de canalizare, iar unii bucureşteni nu au nici apă curentă.

Primarul Sectorului 3 Liviu Negoiţă vrea să investească 4 milioane de euro în montarea a peste 20 de fântâni arteziene în sectorul său, pentru „educaţia estetică a cetăţenilor“ bucureşteni, obiectiv deja îndeplinit de Neculai Onţanu. El i-a „educat estetic” deja pe cetăţenii din sectorul 2 cu 24 de fântâni, dintre care una cântătoare, probabil pentru educaţia acustică, în timp ce Oprescu vrea să construiască cea mai mare arteziană din Europa în Parcul Herăstrău.

Fântâna ar ocupa o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi şi ar avea 11 grupuri de forme de apă cu înălţimi variabile, intre 7 si 60 de metri. Acest ambiţios proiect al primarului general ne-ar costa vreo 8 milioane de euro.

În plus, „pentru încurajarea mersului pe bicicletă şi alinierea la cerinţele Uniunii Europene“, s-a aprobat şi bugetul alocat pistelor pentru biciclişti. Multitudinea de biciclişti din Bucureşti se va bucura de piste, semafoare şi automate de dirijare a circulaţiei, precum şi de camere de detecţie şi detectoare montate în carosabil în valoare de 6,5 milioane de euro.

Arteziene şi coşuri de gunoi „nobile“ în sectorul 3
Revenind la sectorul 3, ambiţiile măreţe ale primarul Liviu Negoiţă nu pot fi împiedicate nici măcar de criză. Pe lângă banii de arteziene, el va cheltui aproximativ 22,3 milioane de euro pe bănci şi coşuri de gunoi, dar nu de orice fel. Pentru a-i îmbia pe cetăţeni să se aşeze pe băncile din sectorul său şi să nu mai arunce hârtiile pe jos, aceste accesorii vor fi realizate din lemn de esenţă nobilă.

Ele vor fi montate de o firmă foarte norocoasă, care a mai câştigat alte cinci licitaţii în acest sector, în ultimii doi ani. Firma AA Marketing and Managament SRL a fost singura care a participat la licitaţie, de aici şi norocul de care a avut parte. Lemnul de esenţă nobilă a fost ales pentru ca băncile şi coşurile de gunoi să fie rezistente la raze ultraviolete, gheaţă, zăpadă, soare, dar şi la vandalism, conform anunţului publicat pe siteul guvernamental de licitaţii publice. De urmărit sistemul anti-vandalism, brevetat de această firmă.

Din 2006, de când s-a înfiinţat, experimentata AA Marketing and Managament SRL a câştigat în sectorul 3 mai multe licitaţii, cu valori cuprinse între 2 şi 70 de milioane de lei.
„Ca să stea lumea la umbră“, după spusele lui, Negoiţă a construit şi două pergole cu ceva mărunţiş, rămas de la coşurile de gunoi. Mai exact 84.000 de euro l-au costat montarea lor. Tot în Centru, „pentru ca Parcului Colţea să primească în timp din partea cetăţenilor Bucureştiului valoarea şi simbolul pe care le merită această oază în inima Capitalei”,  s-a aplasat „Sufletul Viorii“, o vioară de 7 tone şi 5,20 metri, care a costat 3 milioane de lei.

În sectorul 4 o să avem cascadă
După arbuştii ornamentali în formă de statui, lui Piedone i-au mai venit şi alte idei, cel puţin la fel de interesante. Pe lângă cascadele din case, provocate de inundaţii din cauza lipsei canalizărilor, în sectorul 4 vom putea admira şi o altă cascadă. De la anul, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone vrea să construiască în Parcul Copilului din Văcăreşti, o cascadă artificială de 110 metri înălţime şi 200 de metri lăţime. Investiţia pentru „Niagara“ de pe Văcăreşti ar putea ajunge la 40 de milioane de lei.

Primarul subliniază că nu va cheltui nici măcar un leu din fondurile primăriei pentru acest grandios proiect. Tot în această zonă, cei de la ALPAB vor să facă cel mai mare parc acvatic din România, al cărui proiect costă 25 de milioane de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite