Risc de infecţii la Spitalul CF 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii din Spitalul CF2, cunoscut pentru scandalul Amelia Antoniu, au ajuns să îşi ia bilete de voie pentru a merge acasă să se spele. Motivul este simplu: în instituţia medicală nu mai este apă caldă de mai bine de şapte zile.

Cele mai speriate sunt pacientele maternităţii pentru că riscul de infecţie este crescut la lehuze şi la bebeluşi. „Fiica mea a născut vineri, iar duminică a avut bilet de voie să facă duş acasă pentru că nu mai putea să stea aşa. Nu mai spun că bebeluşii au rămas cu sângele placentar pe ei, care s-a întărit. Asistentele încearcă să-i cureţe cu şerveţele umede, care, din câte ştiu eu, conţin substanţe toxice”, ne-a spus Elena Popescu, o proaspătă bunică.

Medicii spun că lipsa apei într-un spital reprezintă un pericol. „Mămicile trebuie să-şi păstreze o igienă strictă pentru a nu se infecta şi pentru a nu îmbolnăvi copilul. Ele trebuie să se spele înainte şi după alăptare dar şi să păstreze o igienă strictă în zonele intime”, ne-a spus dr. Eduard Armeanu, managerul Spitalulul „Sf. Constantin şi Elena” din Bucureşti.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor, de care aparţine spitalul, spun că este vorba despre o avarie şi că alimentarea cu apă caldă se va relua astăzi.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite