Revine circul în oraşele voastre!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga lui Mitică sau Circus Dragomirus Fotbalus se întoarce cu o nouă ediţie, a 94–a. Sunt cât se poate de obiectiv şi cred că va fi una dintre cele mai slabe reprezentaţii, bazându-mă aici pe absenţa celor mai frumoase echipe din fotbalul românesc, Universitatea Craiova şi Poli Timişoara.

Ne pregătim de cel mai neofertant campionat, unde doar drepturile TV mai rezistă ca preţ, unul umflat, iar echipele de tradiţie din Bucureşti, Steaua sau Rapid se mută pe un stadion nou-nouţ, Naţional Arena, pierzându-şi identitatea. Nici campioana nu mai merge în grupele Ligii Campionilor, iar fotbalul românesc tinde să se îngroape din ce în ce mai mult.

Spectatorii s-au săturat de circul îmbătrânit, de dresura de fotbalişti ieftini, care dacă ajung golgheteri, marea lor şansă se numeşte campionatul din Bulgaria. Cel mai vechi „prezentator” de numere speciale din lotul Stelei, Bănel, nu poate fi vândut, Rapidul vine cu un dresor hulit, Răzvan, în reprezentaţiile internaţionale, iar fosta campioană, CFR, a adus un „Animal” de rasă, Jorge Costa, care promite, dacă ne uităm pe rezultatele din pregătiri. Şi revin...au dispărut echipele din provincie unde atmosfera te obliga să dai televizorul mai tare, doar să le auzi cântecele...au dispărut Craiova şi Timişoara, echipele distruse de doi clovni, care vorbesc mult şi fără sens, la fel ca şi conducătorul suprem, Mitică.

Liga I îşi pierde farmecul, gustul, personajele şi toţi protagoniştii. Rămânem cu fotbalul de slabă calitate, unde se vorbeşte mai rău decât în cort, unde fiecare preşedinte sau patron are fantezii sexuale cu adversarul din meciul următor. Despre fotbal? Echipele se bazează pe jucători precum Ilyeş, Adailton, Petre Marin, Dănciulescu, Pancu, Niculescu, toţi trecuţi de 33 de ani.

Stadioanele se pregătesc să fie goale, circul face tam-tam, fără nicio idee de marketing şi se ţipă prin oraşele voastre: „Luaţi-vă abonamente prin cablu, dar veniţi şi la stadion!”, „Avem bilete la Concordia cu CS Mioveni, mâine le vedeţi în Europa! Doar acum cu 25 de lei intraţi doi pe bilet!”.
Circul fără valoare revine, cu mulţi „elefanţi” şi copii computerizate ale „dinozaurilor”. Aveţi grijă înainte de a vă duce la reprezentaţii. S-ar putea ca glumele să fie mai ieftine, iar noi, spectatorii, să trăim acelaşi sentiment de greaţă. Măcar să fie fair-play!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite