Revelion de lux cu minimum 400 de lei, la un restaurant din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care vor să petreacă cu stil Anul Nou mai pot rezerva locuri într-unul dintre restaurantele de lux din Capitală. Petrecerile sofisticate, cu băuturi fine şi mâncăruri rafinate costă între 400 şi 890 de lei.

Lumea bună din Micul Paris şi-a rezervat din timp bilete pentru petrecerile de Anul Nou, organizate la restaurante selecte. Proprietarii acestor localuri promit o noapte de neuitat, însă şi preţurile sunt destul de piperate. Chiar şi aşa, în mare parte, locurile sunt ocupate în proporţie de 60%.

Restaurantul La Cantine de Nicolai, situat în apropierea Bulevardului Lascăr Catargiu, nu duce lipsă de clientelă pentru seara de Revelion. Organizatorii cer 400 de lei şi oferă un meniu compus din trei feluri de mâncare şi desert. Pentru început, participanţii se vor desfăta cu un escalop de foie gras „a la rhubarbe“, urmat de o porţie de ravioli umplute cu raţă. La felul trei, invitaţii vor avea parte de un file de vită combinat cu mini legume crocante drept garnitură, după care se pot îndulci cu pară flambată „a l`eau de vie“, sorbet de afine şi o cupă de şampanie.

Rock clasic american în noaptea dintre ani   

Un alt restaurant de lux din Bucureşti este JW Steakhouse situat în incinta hotelului Marriott. Aici, organizatorii au hotărât ca seara de Revelion să fie predominată de rockul clasic american. O şi descriu ca atare pe site-ul restaurantului: „un revelion magnific, în cel mai pur spirit al Lumii Noi“.

Cei interesaţi vor trebui să plătească 890 de lei pentru o persoană. Aceştia vor avea parte de un meniu cu mâncăruri sofisticate şi deserturi pe măsură. Astfel, pe mese se vor servi cocktail de homar, carpaccio de morun afumat, tartar de vită şi ficat de raţă la tigaie. Aceste mâncăruri rafinate vor fi urmate de o selecţie de fructe de mare proaspete, muşchi de vită Wellington, vrăbioară de vită americană şi antricot de vită la cuptor.

Răsfăţul culinar va fi continuat cu deserturi, precum prăjitură cu brânză şi fructul pasiunii, jeleu de zmeură marinat în sambucca, verrine cu mousse de fistic şi prăjitură din ciocolată cu umplutură de cremă de zmeură. 

La Jarşitea petreci ca Napoleon

Sau, cu 850 de lei, se poate comanda o petrecere în stil olandez la restaurantul „Jariştea“, aflat  în apropierea Bulevardului Regina Maria. Bucătarii au pregătit pentru seara dintre ani un meniu bogat, în stil tradiţional. Cei care vor alege acest restaurant, vor fi serviţi cu limbă de viţel cu sos şi ridichii albe, cega afumată cu capere, telemea şi icre de crap.

După acest bufet rece urmează meniul cu mâncare caldă. Astfel, pentru început, invitaţii vor avea parte de purcel de lapte învelit în arpagic, cârnaţi de oaie şi cârnaţi de porc, şoric prăjit cu mirodenii, cartofi şi dovleac copt.  Apoi, se va servi curcan, gâscă cu varză călită, fazan fript şi fructe murate. La desert, bucătarii au pregătit baclava, rahat şi halva cu seminte. În tot acest timp, programul artistic va fi menţinut de Maria Buză, Monica Anghel, formaţie de muzică lăutărească şi colindători. 

Creveţi şi somon la Jubile Ballroom

Şi restaurantul Jubile Ballroom dă o petrecere de Revelion. În acest caz, organizatorii au decis să aducă un plus de energie şi le-au invitat pe cântăreaţele Delia Matache şi Gina Matache, dar şi un DJ care să menţină atmosfera după recitalul artistelor. În meniu, bucătarii au introdus salată de mango, creveţi şi mere pe frunză de radicchio, ficat de pui cu coacăze proaspete stropit cu cognac, ruladă de curcan cu ardei şi orez picant şi salată din file de pui cu mango şi rucola.

De asemenea, invitaţii vor mai avea parte de brânză feta, ruladă cu suncă, cascaval, sparanghel în foi pufoase şi charlotta de somon fume cu branză de captră şi sos de miere. După acest festin, se vor servi cotlet de berbecut, muşchiulet de porc împanat cu usturoi, costiţă ţărănească, piept de pui şi cartofi boulangere. La desert, participanţii vor primi fructe exotice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite