Reţinuţi de poliţie după ce au obţinut credite de sute de mii de lei cu acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bucureşteni au racolat, în ultima jumătate de an, cel puţin 34 de persoane pe care le-au convins să ceară credite în baza unor documente falsificate, împărţind cu ele profitul obţinut.

În perioada septembrie 2010 – mai 2011, Roxana Liliana Vasile şi Vasile Vasilescu au pus la dispoziţia persoanelor racolate actele necesare, i-au însoţit la unităţile bancare, iar după obţinerea creditelor au solicitat 50% din valoarea creditului astfel obţinut.
Actele depuse la dosare de creditare (adeverinţe de venit, contracte de muncă, carnete de muncă, ştampile ale Inspectoratului teritorial de Muncă) erau falsificate de cel de-al treilea membru al grupării, Cojocaru Magdalena Liliana. 
„Probele administrate în cauză au relevat, de asemenea, că  inculpata Vasile Roxana-Liliana, s-a folosit de împuterniciri falsificate de către inculpata Cojocaru Magdalena Liliana şi, în baza acestora, a determinat instalarea de posturi telefonice, înregistrate pe numele firmelor la care se pretindea că lucrează persoanele care  solicitau creditele. Aceste firme erau însă controlate de către inculpaţi şi de la numerele de telefon astfel instalate, inculpaţii efectuau confirmarea  telefonică către reprezentanţii băncilor cu privire la toate  datele necesare ale  pretinşilor angajaţi“, au declarat procurorii.     

Prejudiciu de sute de mii de lei
Valoarea prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor reţinute în sarcina inculpaţilor este de 184.179,06 lei şi 18.800,64 euro. În cauză, faţă de cei 3 inculpaţi, procurorii Parchetului  de pe lângă Tribunalul Bucuresti au dispus reţinerea pe o durata de 24 ore, de la data de 2 august 2011- până la data de 3.08 2011.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite