Reţetă "fresh" de la un fost şef SRI: se storc fructe din Europa în şase firme fantomă până se obţin două milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au descins, azi la mai multe complexe comerciale din Bucureşti şi zonele limitrofe,  vizând combaterea evaziunii fiscale prin importuri de produse alimentare intracomunitare, doar în Ilfov prejudiciul fiind de două milioane de euro. Potrivit primelor informaţii, liderul afacerii ar fi fost un fost şef SRI.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan, a declarat că acţiunea vizează activitatea unor firme fantomă prin care erau importate alimente din Uniunea Europeană care apoi erau vândute către consumatori fără a mai fi plătit TVA.

Aceste firme fantomă erau desfiinţate apoi după aproximativ o lună de zile. Potrivit lui Ciocan doar în judeţul Ilfov prejudiciul este de 2 milioane de euro.

La acţiune participă 150 de ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi inspectori ai Gărzii Financiare cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Intervenţie Acţiuni Speciale şi ai Serviciului Român de Informaţii.



   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite