Rețea de hoți de mașini de lux destructurată de polițiști în urma unor percheziții în Capitală și în Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma percheziţiilor efectuate în dimineaţa de vinery, Poliţia Capitalei a reuşit sîă destructureze o reţea de hoţi de maşini de lux care acţionau pe raza judeţului Giurgiu dar şi în Capitală.

Doi hoţi de maşini, printre care şi liderul grupării, un urmărit general condamnat la patru ani de închisoare tot pentru furt, au fost reţinuţi după percheziţiile efectuate vineri dimineaţă în Capitală şi în judeţul Giurgiu, urmând să fie prezentanţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Membrii grupării sunt suspectaţi că, în iulie, au furat două autoturisme, mărcile Mazda şi BMW, din parcarea unui complex comercial din sectorul 4.

Proprietarii maşinilor, care aveau postate pe site-uri de internet anunţuri de vânzare pentru cele două autoturisme, au fost contactate telefonic de către unul dintre suspecţi, stabilind o primă întâlnire pentru vizionarea acestora.

Ulterior, sub pretextul cumpărării, acesta s-a întâlnit cu părţile vătămate în zilele de 14 iulie, respectiv 20 iulie, în parcarea complexului comercial, pe care le-a determinat să coboare din cele două autoturisme pentru a efectua probe, apoi au sustras maşinile, deplasându-se în judeţul Ilfov, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Capitalei remis vineri.

În urma investigaţiilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, s-a stabilit că cei doi suspecţi - P.C., 33 de ani, din judeţul Galaţi, urmărit general, şi Ş. I., 29 de ani - sunt membri ai grupării specializate în furtul de autoturisme străine.

Cei doi au fost prinşi în urma a trei percheziţii efectuate, vineri dimineaţă, de poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule, cu sprijinul Serviciului Special de Intervenţie Rapidă din Poliţia Capitalei.

Ambele autoturisme sustrase au fost depistate şi restituite părţilor vătămate. Potrivit Poliţiei Capitalei, cercetările în acest caz continuă, pentru identificarea tuturor membrilor grupării şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite