Bucureşti: Reprezentantul Clublului Morgan din Italia, invitatul special al Raliului Carpaţi Retro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia a 10-a, jubiliară a Raliului Carpaţi Retro coincide cu Centenarul Morgan

Un invitat special la acest eveniment este Aldo Sforza, din Milano, secretar al Clubului italian Morgan, un prieten fidel al automobiliştilor retro din România.

Îndrăgostit din copilărie de frumoasa maşină englezească Morgan, care în acest an împlineşte 100 de ani de la fabricarea primului exemplar, Aldo Sforza are, de 30 de ani, un Morgan personal, marcând, astfel, o aniversare în plus.

„ Sunt fericit cu această maşină care are sasiul din lemn şi caroseria din aluminiu. Este extrem de plăcut să o conduci şi să poţi simţii pământul peste care treci, cum nu se întâmplă cu maşinile moderne. În plus, fiind dotată cu motor de la Range Rover, un posesor de Morgan nu-şi poate dori mai mult”, a mărturisit oaspetele italian. 

 Aldo Sforza a parcurs cu Morgan-ul său 570 de mii de kilometri şi dacă în 1979 maşina a costat în jur de 12 mii de dolari, astăzi ea valorează între 70-80 de mii de euro.

Tot la volanul unui Morgan, dar roşu şi fabricat în 1961, şi-a făcut apariţia la locul de plecare de la Muzeul Aviaţiei şi Eugen Postolache, preşedintele Clubului Morgan din Românioa care are doar trei membri.

Morganul lui Postolache părea sora geamănă a maşinii milaneze, identitatea aspectului acestor maşini fiind cultivată în mod tradiţional de costructorul auto de la Birmingham, din Angliia, după cum ne-a explicat Aldo Sforza.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite