Bucureşti: Repartizarea computerizată în licee va începe în această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării va organiza astăzi, la ora 17.00, repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor claselor a VIII-a.

În Capitală, peste 2.600 de absolvenţi de gimnaziu, din totalul de 13.361, s-au înscris la liceu cu medii de admitere mai mari de 9.

Media cea mai mare a fost obţinută de doi elevi, de la Liceul „Decebal“, respectiv, de la şcoala „Ferdinand I“. Admiterea se va face în funcţie de notele de la tezele unice şi de media de absolvire a claselor V-VIII.

Încă două repartizări

Absolvenţii de gimnaziu care nu au completat suficiente opţiuni şi care nu sunt repartizaţi acum, vor fi repartizaţi în cea de-a doua sesiune de repartizare, la 13 iulie. Pentru cei care au avut corigenţe, o a treia sesiune de repartizare se va desfăşura în luna septembrie.

Tezele cu subiect unic vor dispărea de la anul

Din anul şcolar 2009-2010, Ministerul Educaţiei vrea să schimbe modul în care sunt evaluaţi elevii de gimnaziu. Aceasta ar fi cea de-a patra schimbare în ultimii zece ani. Tezele cu subiect unic vor fi înlocuite cu examene similare testelor PISA.

Astfel, în loc să comenteze opere literare, elevii vor avea de rezolvat teste prin care le vor fi verificate cunoştinţele de bază.

Absolvenţii de gimnaziu au fost mai întâi evaluaţi prin examenele de capacitate, după care prin teste naţionale, care s-au transformat ulterior în teze cu subiect unic.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite