Bucureşti: Renovarea sediului Primăriei Generale costă 12, 4 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licitaţia pentru consolidarea clădirii în care se află sediul Primăriei Generale a Capitalei, din Bulevardul Elisabeta, va avea loc la 19 noiembrie, informează NewsIn. Lucrările sunt programate să dureze doi ani şi jumătate, costurile ridicându-se la 12,4 milioane de euro.

Memoriul tehnic care face parte din documentaţia de licitaţie menţionează faptul că nu este necesară mutarea sediului primăriei pe durata lucrărilor, aşa cum susţine primarul general Sorin Oprescu.

„Pentru asigurarea funcţionalităţii clădirii pe toată durata executării lucrărilor de consolidare, se propune adoptarea procedeului izolării antiseismice a bazei clădirii ca o soluţie alternativă la conceptul de consolidare clasică, ce necesită întreruperea totală sau parţială a activităţii celor doua instituţii (primărie şi prefectură)“, se arată în memoriu.

Propunerea lui Oprescu - refuzată

În şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care a avut loc luni, a fost respins un proiect de hotărâre al primarului Sorin Oprescu, prin care municipalitatea ar fi achitat suma de 224.000 de euro lunar, timp de trei ani, firmei SC Iliotomi Grup SRL, pentru închirierea spaţiului unde ar urma să se mute municipalitatea pe durata consolidării sediului din Bd. Regina Elisabeta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite