Bucureşti: Renovarea Pasajului Victoria, amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Bucureşti, lucrările la Pasajul Victoriei urmau să înceapă la 21 septembrie. Azi-dimineaţă însă, niciun muncitor nu lucra în zonă şi niciun indicator nu interzicea circulaţia maşinilor prin pasaj.

„Am auzit că astăzi încep lucrările, mă aşteptam să fie închisă o bandă. La prima oră l-am ocolit, credeam că va fi destul de aglomerată zona, dar acum am văzut de fapt că nimeni nu lucrează. Le amână şi nu este pentru prima dată”, a spus un şofer din Bucureşti.

După ce au făcut publică decizia de a renova Pasajul Victoriei începând cu data de 21 septembrie, reprezentanţii de la Administraţia Străzilor spun că nu au fost obţinute toate avizele.

„Nu am spus că începem astăzi lucrările la Pasajul Victoriei, ci doar că ne propunem să începem astăzi. După ce vom obţine toate avizele şi acordurile pasajul va intra în renovare”, a spus Alina Roman, şefa Administraţiei Străzilor din cadrul Primăriei Capitalei.

Modernizat după modelul celui de la Unirii

Pasajul Victoriei urma să fie renovat după acelaşi sistem aplicat la Pasajul Unirii. Şi aici, o bandă de circulaţie va fi închisă traficului, maşinile circulând doar pe banda din mijloc. Noaptea însă, pentru o desfăşurare mai bună a lucrărilor, va fi închis complet.

Lucrări de consolidare se vor face şi la gurile de aerisire şi la termoizolaţie, iar reparaţiile vor dura teoretic patru luni.

„La Pasajul Victoriei situaţia nu este chiar foarte complicată pentru că există posibilitatea de a circula pe deasupra acestuia. Dacă vin dinspre Ştefan cel Mare există varianta de a o lua pe Iancu de Hunedoara, Strada Clopotarii Vechi, Lascăr Catargiu, iar dacă circulă dinspre Bulevardul Titulescu pot merge pe Strada Iacob Felix”, a spus Daniel Piştea, inspector-şef al Brigăzii de Poliţie Rutieră.

De asemenea, străzile Baldovin Pârcălabul şi Maltopol au fost reabilitate de curând cu scopul de a prelua din traficul ce va fi restricţionat în urma începerii lucrărilor la Pasajul Victoria. Nici şoferii nu se sperie de restricţiile de la Pasajul Victoriei.

„Aglomeraţie oricum este peste tot. În zona Victoriei s-au făcut lucrări la nişte străzi, deci variante ocolitoare avem, sau o luăm pe deasupra”, a spus un alt şofer.

Autorităţile vor ca până la sfârşitul anului să înceapă lucrările de reabilitare şi la Pasajul Lujerului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite