Dispreţ pe banii publici în noaptea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anita Doth, solista de la 2 Unlimited, a susţinut singură concertul
Anita Doth, solista de la 2 Unlimited, a susţinut singură concertul

Şefii Primăriei au reuşit să-i „surprindă“ pe ieşeni cu jumătate din trupa 2 Unlimited. Proasta organizare şi vremea capricioasă au făcut ca petrecerea organizată cu un buget de 600.000 de lei să lase un gust amar petrecăreţilor veniţi în faţa Palatului Culturii.

Cei mai mulţi ieşeni care au dorit să urmărească concertul singurei formaţii străine ajunse la Iaşi, 2 Unlimited, au fost dezamăgiţi. Înainte de miezul nopţii, mii de persoane au pornit spre centrul oraşului pentru a lua parte la petrecerea organizată în aer liber de Primărie şi la focul de artificii plătit din bugetul local.

Nu mare a fost surpriza fanilor când pe scenă au urcat doar Anita Doth, solista trupei 2 Unlimited, şi două dansatoare. Deşi a încercat să încălzească atmosfera, ieşenii abia dacă s-au mişcat pe ritmurile melodiilor cunoscute în anii ’90, pe care artista a făcut play-back.

„Slăbuţ concertul. Mă aşteptam la mai mult“, a spus Vălică Turcuman, de 30 de ani. „Nu mi-a plăcut pentru că nu a transmis nimic. Nici măcar nu mi s-a părut că a cântat live“, a afirmat şi ieşeanca Andreea Minea. După petrecerea de Revelion, directorii Primăriei nu au mai răspuns la telefon să explice de ce nu a venit întreaga trupă 2 Unlimited la Iaşi, aşa cum au anunţat iniţial, şi dacă vor achita integral contractul de 15.000 de euro.

Artificii în ceaţă

Ieşenii prezenţi în stradă nu au avut parte nici de spectacolul de artificii corelat cu  muzica de la miezul nopţii. Ceaţa i-a împiedicat pe cei aflaţi în stradă să admire efectele luminoase lansate la înălţime.

Mai mult, mesajele pentru 2010 nu s-au aprins în acelaşi moment, iar Iaşiul a primit un „La mulţi ani!“ pentru „1“ în loc de „2010“. Bucuria celor prezenţi în stradă a fost şampania servită alături de prieteni la miezul nopţii. „Am venit cu familia în stradă pentru artificii“, a spus Mariana C., de 34 de ani.

Revelionul a avut un buget de 600.000 de lei. Aproape 400.000 de lei au fost alocaţi pentru onorariile trupelor, pentru scena de 400 de metri pătraţi şi pentru focul de artificii. În jurul orei 24.00, în zona centrală s-au aflat 15.000 de persoane.

Luminiţa Nica, 42 de ani: Nu e bine că de la 2 Unlimited nu au venit toţi. Mi-a plăcut mai mult Zdob şi Zdub.

Caterina Iţescu, 8 ani: Cel mai mult mi-au plăcut artificiile, dar nu toate. Muzica nu prea mi-a plăcut.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite