Referendum pentru dărâmarea clădirii Cathedral Plaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii vor decide soarta clădirii Cathedral Plaza, în urma unui referendum organizat în zona în care se doreşte ridicarea clădirii de birouri, a declarat, marţi, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

"Constructorii au atacat cu recurs la Curtea Supremă, iar dacă nu vor câştiga, voi lăsa bucureştenii să decidă ce e de făcut cu această clădire. Se va organiza un referendum pe un grup reprezentativ pe 5.000-6.000 de bucureşteni în urma căruia să se decidă soarta clădirii de birouri", a afirmat Oprescu.

Proiectul clădirii de birouri Cathedral Plaza a fost anunţat în anul 2006, dar pe fondul litigiilor dintre Arhiepiscopia Romano-Catolică, firma Millennium Building Development, beneficiarul proiectului, şi Primăria Sectorului 1, care a eliberat autorizaţiile de construire, lucrările au fost de mai multe ori suspendate.

Cathedral Plaza este un proiect care vizează construirea lângă Catedrala Sfântul Iosif, pe strada Luterană, a unui imobil de 75 de metri înălţime. Pentru această construcţie, Primăria Sectorului 1 a emis o autorizaţie de construcţie în data de 24 februarie 2006, lucrările fiind demarate la o lună mai târziu, în data de 9 martie.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite