Referendum pentru Legea Capitalei, la 19 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis miercuri seară ca referendumul pentru Legea Capitalei, în forma propusă de PD-L, să aibă loc la 19 inie.

Prin votul a 29 consilieri aparţinând majorităţii PDL-PNG-PRM, Consiliul General al Municipiului a hotărât ca bucureştenii să răspundă la şapte întrebări care vizează în principal, organizarea administrativă a Capitalei. Principala propunere se referă la o singură administraţie pentru Bucureşti, cu păstrarea celor şase sectoare, potrivit Realitatea TV.

Cele şapte întrebări sunt: "Sunteţi mulţumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?", "Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?", "Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?", "Sunteţi mulţumiţi de curăţenia în Bucureşti?", "Vă doriţi o arhitectură unitară pentru tot Bucureştiul?", "Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administraţia Bucureştiului?" şi "Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general alături de CGMB?".

Conform propunerii iniţiale a primarului general Sorin Oprescu, referendumul ar fi trebuit să aibă loc la 29 mai iar bucureştenii ar fi trebuit să răspundă la o singură întrebare: "Sunteţi de acord cu centralizarea administrativă a municipiului Bucureşti prin transferul de atribuţii de la primăriile de sector către CGMB?".

Tot în şedinţa de miercuri a CGMB, bugetul Capitalei pe 2011 a fost aprobat în forma dorită de majoritatea formată din reprezentanţii PDL, PNG şi PRM.

După adoptarea acestei hotărâri, primarul general Sorin Oprescu a spus că referendumul este primul exerciţiu democratic privindu-i pe locuitorii Bucureştiului şi că "asta i-a speriat pe unii politicieni şi i-a făcut să ducă acest referendum în derizoriu".

Potrivit lui Oprescu, consilierii generali ar trebui să fie mai atenţi când votează o hotărâre pentru că acest proiect a trecut având titlul "Proiect de desfăşurare a referendumului privind legea Capitalei", deşi întrebările nu au legătură cu acest lucru.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite