EXCLUSIV Rectorul ASE despre lectorul universitar dispărut: „A fost dată afară în primăvară. Avea o relaţie proastă şi cu studenţii, şi cu colegii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţeanca Luminiţa Magdalena Călin are 37 de ani şi este lector universitar în Bucureşti. Femeia a dispărut în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar poliţiştii încearcă să o găsească.

„Pe vremea când era lector universitar la ASE avea o relaţie proastă cu studenţii şi cu colegii, în sensul că era caracterizată de multă răceală. I s-a desfăcut contractul de muncă  în mai 2010 de la ASE, pentru că în martie, ea şi-a făcut lichidarea de la căminul Moxa, unde locuia, şi nu s-a mai prezentat la ore”, a declarat Gheorghe Roşca, rectorul Academiei de Studii Economice (ASE), în legătură cu cazul.

Colabora cu universităţi din Franţa

Pentru a-i desface contractul de muncă, reprezentanţii instituţiei de învăţământ au făcut o comisie. Lectorul a fost înlocuit, iar la orele de finanţe, care erau predate de un alt cadru didactic, s-a prezentat comisia pentru a constata că Magdalena Luminiţa Călin nu era la cursuri.

„Am crezut că a plecat în străinătate pentru că ea colabora bine cu universităţi din Franţa. Nu am mai văzut-o din martie 2010”, a mai spus Gheorghe Roşca.

De asemenea, la sfârşitul primului semestru din anul universitar 2009-2010, mai mulţi studenţi au contestat notele obtinuţe la examenul cu ea.

„S-a format o comisie care a corectat din nou lucrările şi trei dintre studenţi ar fi trebuit să promoveze examenul la Finanţe. I-am cerut doamnei lector evaluările studenţilor de pe parcursul anului în curs care contau la nota finală, dar nu a fost de acord să ni le pună la dispoziţie“, a mai spus rectorul.

Deprimată după ce a divorţat şi i-a murit tatăl

Profesorul universitar Laura Braşoveanu de la ASE este singura persoană din instituţia de învăţământ cu care Luminiţa Magdalena Călin este prietenă.

„Este o persoană frumoasă, deşteaptă şi perfecţionistă. Am continuat să fim prietene şi după ce ea a plecat de la ASE şi a locuit la Constanţa cu mama sa. Suferă foarte mult, este deprimată de când tatăl ei şi-a pierdut viaţa în urmă cu trei ani, după două luni de comă, şi de când a divorţat de soţul său în urmă cu patru ani. Nu o cred în stare să se sinucidă!“, a declarat, pentru „Adevărul“, Laura Braşoveanu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite