Bucureşti: Recompensă pentru hoţii evadaţi din secţia 9 la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei tineri, închişi pentru furt calificat din apartamente şi din autoturisme, au fugit ieri din arestul Secţiei 9 de Poliţie. Costel Pătru, unul dintre fugari, a fost prins la cinci ore de la evadare. Poliţia Capitalei îi roagă pe cei care au informaţii despre Vasile Tudor Mircea şi Mihai Spiridon să sune la 112.

Deţinuţii se aflau în timpul programului de plimbare, în curtea interioară a secţiei. Cu toate că erau supravegheaţi, cei trei au reuşit să rupă gardul curţii şi să fugă.

Costel Pătru (20 de ani), Mircea Tudor Vasile (35 de ani), zis „Carbon“ şi Mihai Spiridon (19 ani) se aflau în arestul Secţiei 9 de Poliţie, din cartierul Pantelimon, pentru furt calificat din apartamente şi din autoturisme. Vasile şi Spiridon sunt din Bucureşti, iar Pătru este din localitatea Lehliu Gară.

A fugit în papuci
Cei trei au fost scoşi la plimbare din camera de arest în curtea interioară, ieri, la prânz, şi duşi au fost. Deşi ar fi trebuit să fie supravegheaţi de către agenţii de serviciu, aceştia au reuşit chiar să rupă barele de fier ale gardului şi să fugă.

Întreaga operaţiune a fost, însă, surprinsă de camerele de filmat. Costel Pătru, cel mai tânăr dintre evadaţi, a fugit în trening şi papuci de casă, cum era în camera de arest.
La doar cinci ore de la evadare, acesta a fost prins într-un tren, în timp ce se ducea acasă la Lehliu Gară. „Evadatul a apucat să ia trenul spre Lehliu, având de gând să se ducă acasă“, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Se oferă recompensă
O echipă de anchetă a Inspectoratului General de Poliţie, condusă de chestorul Ioan Căbulea, alături de poliţiştii Secţiei 9, continuă căutările celorlalţi doi fugari care au fost daţi deja în consemn la frontieră. „Toate unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt în alertă.

La pedeapsa pentru furt li se va adăuga şi aceea pentru evadare“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisar-şef Christian Ciocan. Autorităţile sunt dispuse să dea o recompensă materială celor care pot da informaţii despre fugari.

„Este o practică obişnuită în străinătate şi am aderat şi noi la ea. Deocamdată nu s-a stabilit cuantumul recompensei, dar va fi în funcţie de importanţa informaţiilor“, a completat Christian Ciocan.

Costel Pătru a fost prins de poliţie Mihai Spiridon Vasile Tudor Mircea

Ultima evadare, în septembrie
Un caz asemănător a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, când un spărgător de locuinţe a fugit din arestul Secţiei 5 de Poliţie din Capitală. Infractorul a profitat de faptul că un agent de poliţie care a ieşit să arunce gunoiul nu a mai pus lacătul la uşa camerei în care se afla şi a reuşit să fugă din clădire.

A sărit gardul din spate al secţiei de poliţie şi a dispărut. Administratorul secţiei spune că era de faţă atunci când s-a produs incidentul. „Am fugit şi eu după el, dar a sărit gardul şi i-am pierdut urma“, a explicat acesta. Fugarul, Eugen Dumitrescu, de 21 de ani, a fost prins la câteva ore după evadare şi reîncarcerat. Acesta este recidivist şi era arestat preventiv pentru furt din locuinţe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite