Reclame amplasate ilegal în parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile verzi din Capitală sunt în continuare ocupate abuziv de panourile unor firme preferate de municipalitate, chiar dacă noua Lege a spaţiilor verzi interzice acest lucru Cele mai

Spaţiile verzi din Capitală sunt în continuare ocupate abuziv de panourile unor firme preferate de municipalitate, chiar dacă noua Lege a spaţiilor verzi interzice acest lucru

Cele mai flagrante încălcări ale legii se văd în parcurile Herăstrău, Eroilor, Carol şi Bordei. Totul se întâmplă sub ochii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPA).

Nici nu s-a uscat bine vopseaua pe băncile amplasate în Parcul Bordei din sectorul 1, că au şi apărut primii "vizitatori". Nu este vorba despre un val de bucureşteni dornici de o oază de verdeaţă, ci de două firme de publicitate outdoor, "United Media", care a şi înfipt un panou cât poarta de acces în parc.

De la primărie la firmă de outdoor

Călcând în picioare atât iarba, cât şi Legea 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din zonele urbane, reprezentanţii acestei companii nu s-au limitat doar la Bordei.

Panouri inscripţionate "United Media", dar şi "Imperial Media" sunt împrăştiate pe spaţiile verzi din zonele Academiei şi Fântâna Mioriţa, precum şi în parcurile Carol, Herăstrău şi Eroilor.

Ambele personaje implicate în această situaţie, directorul de la United Media, Claudiu Moţoc, şi responsabilul ALPA, Virgil Cârstea, ridică din umeri. "Nu pot vorbi, pentru că nu sunt în ţară şi sunt într-o întâlnire foarte importantă", a spus Moţoc, în timp ce Cârstea a precizat: "Nu există panouri în parc!"

Preşedintele ONG-ului Eco-Civica, Nicolae Rădulescu, a explicat însă că mafia celor din publicitatea outdoor care au legături în primării funcţionează în continuare, indiferent câte legi de protecţie a spaţiului verde s-ar da în România.

Un exemplu îl dau şi surse din domeniul outdoor, care susţin că în conducerea firmei United Media se află şi Cristi Popescu, care ar fi fost funcţionar în Primăria Sectorului 2, la Serviciul de Publicitate.

"Cârstea este cel mai mare şpăguitor"

"Nu este legal să mai construiască nimic pe spaţiul verde din Bucureşti, chiar dacă vorbim de parc sau doar de un scuar. Asta e Legea 24/2007, dar cine să o respecte?!", a declarat Rădulescu.

El a adăugat că principalul vinovat este directorul de la Parcuri, Virgil Cârstea, care eliberează autorizaţiile.

"Este cel mai mare şpăguitor acest Cârstea! Când eu eram inspector la Mediu în Primăria Capitalei, trebuia să informez superiorii înainte să amendez pe vreunul dintre ăştia care au panouri", a mai spus preşedintele Eco-Civica. Virgil Cârstea este deja pe lista neagră a primarului general Sorin Oprescu, urmând să fie audiat în cadrul Comisiei de Disciplină.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite