Investitorii imobiliari cer 600.000 euro de la Asociaţia Salvaţi Bucureştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucia Cherecheş a solicitat în solidar Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul şi membrilor fondatori suma de 600.000 de euro pentru că i-au fost "zădărnicite intenţiile imobiliare", după cum se arată într-un comunicat al organizaţiei . Cherecheş a plătit o taxă de timbru de 30.000 lei.

Litigiul este legat de cele două imobile interbelice din Şos. Kiseleff nr. 45. Acestea se află pe un teren pe care se găseşte o copie în miniatură a grădinilor din Versailles. Proprietara lor (în urma cumpărării drepturilor litigioase) Lucia Cherecheş doreşte demolarea întregului ansamblu şi construirea în loc a unui complex imobiliar. Lucia Cherecheş a obligat prin hotărâre judecătorească primarul sectorului 1 să emită autorizaţii de desfiinţare pentru cele două imobile pe 15 februarie 2011.
 
Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a obţinut suspendarea şi anularea autorizaţiilor de desfiinţare, motivul fiind că nu aveau avizul corespunzător din partea Ministerului Culturii.
 
"Lucia Cherecheş afirmă că prin acţiunile Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul i-au fost zădărnicite intenţiile imobiliare şi prin aceasta i-a fost afectat dreptul de proprietate. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul răspunde spunând că, conform obiectului său de activitate, a atacat în instanţă două autorizaţii de desfiinţare ilegale, fapt atestat de instanţă".
 
Urmatorul termen in dosar este 22 iunie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite