Reabilitarea Bulevardului Aviatorilor se încheie pe 15 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Până la jumătatea lunii octombrie, ieşim cu totul în bulevardul Aviatorilor până la Guvern, inclusiv Piaţa Victoriei", a declarat astăzi primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Odată cu finalizarea lucrărilor de pe Aviatorilor şi bulevardul Mareşal Constantin Prezan va fi dat în folosinţă tot pe 15 octombrie după ce se vor termina lucrările la conductele de gaz şi se vor trasa marcajele rutiere.

Cât priveşte Pasajul Lujerului, primarul general a precizat că, în acest moment, se lucrează la partea de hidroizolaţie dinspre Magazinul Cora, urmând să fie executate partea electrică şi marcajele în subteran.

Statuia lui Carol I, în faţa Muzeului Naţional de Artă

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a mai declarat, astăzi, că vrea să reamplaseze statuia Regelui Carol I în faţa Muzeului Naţional de Artă (fostul Palat Regal), pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României.
 
Statuia va avea o înălţime totală de 13 metri şi va fi în întregime din bronz.
 
Investiţia Primăriei Capitalei a fost de aproximativ trei milioane de euro, fiind achitată integral înainte de 2008, scrie Mediafax.
 
Ea a fost realizată de sculptorul Florin Codre, după modelul statuii iniţiale create de artistul croat Ivan Mestrovic în 1939 şi topită de comunişti în 1948. Atunci, bronzul a fost folosit pentru turnarea statuii lui Lenin.
 
Lucrările de reamplasare a statuii au fost întârziate de nevoia de a obţine o serie de avize, ultimul fiind acela primit de la Ministerul Culturii în urmă cu două săptămâni, potrivit sursei citate.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite