Răzvan Pascu, bloggerul de 26 de ani, a ajuns la Capătul Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 26 de ani s-a întors săptămâna trecută de la Ushuaia, cel mai sudic oraş al planetei. Pasionat de poveştile lui Jules Verne şi de călătorii, Răzvan şi-a pregătit traseul din timp, iar înainte de Revelion a pornit pe cont propriu în realizarea visului.

image

A călătorit pe coasta de vest a Americii de Sud, la Santiago de Chile, iar în 24 zile a coborît spre Patagonia şi Ţara de Foc. “A fost un vis din copilărie. Mi-am dorit să văd farul de la capătul lumii şi am reuşit”, spune Răzvan. Toată călătoria nu l-a costat mai mult de 5.000 de euro.

image


A făcut 8.000 de kilometri cu autobuzul

Călătoria nu a fost una programată în totalitate. Decât să meargă cu avionul, tânărul a preferat să ia autobuzul dintr-un oraş într-altul, iar noaptea, se caza la hosteluri. “Stăteam câte două sau trei zile într-un oraş, apoi plecam mai departe cu autobuzul. Călătoriile durau câte 10, 15 sau 20 de ore. În total am parcurs 8.000 de kilometri cu autobuzul şi 27.000 de kilometrim cu avionul”, povesteşte el.
Traseul a inclus Mendoza (Argentina), locul de unde se poate observa vârful Aconcagua, cu o înălţime de peste 6.700 de metri, Conception (Chile), Bariiloche, gheţarul Perito Moreno, El Calafate, Punta Arenas (Chile) şi Ushuaia.
Biletul de avion până în Chile şi l-a cumpărat cu şapte luni înainte, iar cu ajutorul unor ghiduri de călătorie, s-a descurcat.
 

image
image


Impresionat de cea mai mare colonie de pinguini
“Oamenii spun că nu călătoresc fiindcă este foarte scump. Am demonstrat însă că nu este aşa. Eu prefer să nu plec prin agenţie pentru că ar fi mai scump. O dată la două luni merg undeva în străinătate, iar de două ori pe an, în ţări mai îndepărtate. În ţară, însă, merg mai des”, spune Răzvan.
De asemenea, în călătoria până la Ushuaia, a dat şi peste momente mai grele. „Am prins o grevă în Chile. Se mărea preţul carburanţilor şi era un protest. Din cauza asta am stat blocat 2 zile, iar pentru a ajunge pe continent a trebuit să iau avionul”, a mai spus Răzvan.
Are numai 26 de ani, dar a văzut mai toată Europa plus locuri mai îndepărtate, cum ar fi Honk Kong sau Beijing.

image
image


Revelionul l-a prins în Santiago de Chile, la 22 de grade şi 14.000 de kilometri de casă. “Acolo lumea obişnuieşte să danseze pe stradă chiar şi în zilele normale. Pun muzică şi se invită unii pe alţii la dans, fără să se cunoască”, povesteşte el.
Cel mai mult l-a impresionat plimbarea cu barca pe lângă gheţarul Perito Moreno dar şi cea mai mare colonie de pinguini. „Este impresionant să te plimbi printre 700 de pinguini”, adaugă el.

image
image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite