Războiul nervilor de la Pasajul Lujerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările care ar fi trebuit să fie gata luna aceasta sunt în toi, spre disperarea şoferilor care pierd ore în trafic. Autorităţile înaintează un nou termen: 15 septembrie.

Cine are drum prin apropierea Pasajului Lujerului ar fi mai bine să ocolească zona transformată într-un adevărat şantier. Dacă prin interiorul Pasajului tot bucureşteanul s-a obişnuit să se circule cu viteza melcului pe câte o singură bandă, puţini sunt cei care trec calm pe lângă muncitorii aflaţi în intersecţia de deasupra pasajului. De o lună se lucrează în această zonă, iar circulaţia prin intersecţie s-a restricţionat la mai puţine benzi, iar şoferii se blochează ca într-o pâlnie la semafor.

Astfel, la orice oră din zi, cozi kilometrice de maşini se fomează pe bulevardul Iuliu Maniu. „De la Casa Presei la Virtuţii fac cel puţin două ore, o să-mi iau bicicletă“, spune cu năduf Costin Marcu, şofer. Pentru a traversa strada, pietonii sunt nevoiţi să ocolească muncitorii, firele de beton din astfalt şi să-şi pună batista la gură pentru a inhala cât mai puţin praf. „Nu am mai fost demult prin zonă şi vreau să fac câteva cumpărărturi de la hipermarket. Nu mi-am imagiat că poate fi acest şantier, că altfel găseam ceva mai bun de făcut“, spune în grabă o mămică cu fetiţa de mână. Nici Florentina Gârjoabă, care locuieşte în zonă de 20 de ani, nu mai suportă zgomotul zilnic. „Aud utilajele şi noaptea, parcă nu se mai termină“, se plânge femeia.

Termen iniţial de finalizare: opt luni

Pasajul Lujerului, construit în anul 1987, asigură legătura între Şoseaua Virtuţii şi strada Braşov, subversând Bulevardul Păcii. Până acum nu a mai beeficiat de lucrări de reparaţii sau de reabilitare şi ajunsese să fie considerat un real pericol pentru şoferi.

În luna noiembrie a anului trecut a intrat în reparaţii, traficul fiind restricţionat la câte o bandă pe fiecare sens, iar noaptea, între orele 24.00 şi 5.00, era închis traficului, măsuri care se aplică şi acum. Iniţial, termenul de execuţie era stabilit la opt luni, însă a fost prelungit din cauza nivelului avansat de degradare.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite