Război între taximetriştii bucureşteni şi cei ilfoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxiurile din Ilfov circulă prin Bucureşti cu tarife mult sub preţul pieţei, deşi nu au dreptul să transporte clienţi din Capitală. Concurenţa neloială scade drastic veniturile firmelor din Bucureşti şi reprezentanţii acestora susţin că se va ajunge la bătăi în stradă între taximetrişti, dacă nu se rezolvă situaţia.

Taximetriştii bucureşteni sunt la un pas de a protesta din cauza numărului tot mai mare de taximetrişti ilfoveni care lucrează pe străzile Capitalei. Aceştia spun că cei care fac taximetrie în Bucureşti, dar au autorizaţie pe teritoriul judeţului Ilfov,  încalcă legea.

„Legea prevede că taxiurile au voie să-şi desfăşoare activitatea doar în oraşul unde sunt autorizate. Şi aşa sunt prea mulţi taximetrişti în Capitală, iar legea prevede să fie un număr maxim de patru taxiuri la mia de locuitori“, spune Vasile Ştefănescu, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Bucureşti.

El susţine că evaziunea fiscală este foarte mare, iar Primăria Capitalei şi Poliţia nu intervin. Ca să facă faţă concurenţei şi să atragă cât mai mulţi clienţi, taximetriştii bucureşteni au redus acum două săptămâni preţurile.

Cei care aveau tarif de 1,89 lei pe kilometru au scăzut preţul la 1,59 lei pe kilometru. Ilfovenii nu s-au lăsat mai prejos: au scăzut şi ei preţurile.

„Li se permite celor care nu au autorizaţie în Bucureşti să circule în voie, afişând preţuri foarte mici, de dumping, chiar de 1,2 lei, pe care de cele mai multe ori nu le respectă“, mai spune Vasile Ştefănescu.

Ilfovenii riscă amenzi de zeci de mii de lei

În plus, veniturile taximetriştilor bucureşteni scad drastic pe fondul crizei şi al concurenţei ilegale, multe dintre companii fiind în pericol de a nu-şi mai putea plăti leasingurile, susţin aceştia.

„Am trimis la Primăria Capitalei dosare cu pozele ilegaliştilor, dar nu s-a făcut nimic. Dacă se continuă aşa, se va ajunge la bătaie în stradă între taximetrişti“, spune directorul companiei Taxi 2000, Robert Meghesi.

Reprezentanţii taximetriştilor din Ilfov recunosc faptul că unii dintre colegii lor fac ilegal taximetrie. „Conform ultimei legi ştiu că este ilegal ce fac ei şi că pot primi amenzi între 25.000 şi 50.000 de lei“, spune Alexandru Marin, vicepreşedintele Asociaţiei 200 a taximetriştilor din Ilfov.

El denunţă evaziunea fiscală a unor colegi. „Chiar dacă în judeţul Ilfov sunt autorizate 606 taxiuri, unele firme care au autorizaţie doar pentru 10 maşini scot la stradă, ilegal, sute de taxiuri“, mai spune Alexandru Marin.

„Am semnat la începutul acestei săptămâni un protocol cu primarul general Sorin Oprescu prin care am cerut înfiinţarea unui corp de control format din poliţişti comunitari şi inspectorii Primăriei Capitalei, care să verifice taxiurile ilegale din Bucureşti“, a declarat, pentru „Adevărul”, Vasile Ştefănescu, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Bucureşti. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite