Război în intersecţiile din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intersecţii blocate, maşini care depăşesc aiurea, pentru ca apoi să rămână înţepenite şi să încurce circulaţia, claxonat nervos, înjurături la adresa conducerii şi urlete ca-n

Intersecţii blocate, maşini care depăşesc aiurea, pentru ca apoi să rămână înţepenite şi să încurce circulaţia, claxonat nervos, înjurături la adresa conducerii şi urlete ca-n junglă. Acesta este peisajul rutier în intersecţiile din Capitală. şoferii bucureşteni trec, zilnic, printr-un calvar, în drumul spre serviciu. Iar lucrările care se desfăşoară în trafic şi pe care le acuză toată lumea reprezintă doar unul dintre motive, pentru că, şi în cazul în care acestea sunt finalizate, maşinile tot nu au loc pe străzi. De fapt, numărul autovehiculelor înmatriculate în Bucureşti a crescut simţitor, în ultimii şase ani. Astfel, că de la 857.219 maşini înmatriculate în Capitală, în anul 2000, s-a ajuns ca, în 2006, numărul acestora să crească la 970.000, şi toate acestea circulă pe străzile oraşului. Iar dacă luăm în considerare şi cele câteva mii de autovehicule care tranziteză Bucureştiul, tabloul devine şi mai înfricoşător. Potrivit Poliţiei Rutiere, capacitatea maximă de preluare a autovehiculelor de către majoritatea arterelor din Bucureşti a fost de mult depăşită. Iar la această situaţie s-a ajuns atât din cauza creşterii valorilor de trafic, lipsa spaţiilor de parcare, cât mai ales din cauza lipsei disciplinei rutiere a celor peste 700.000 de şoferi bucureşteni, care la un moment dat se vor întâlni în intersecţii şi se vor încurca reciproc.

Intersecţii superaglomerateBulevardul I.C. Brătianu cu strada Colţei
Calea Dorobanţi cu ştefan cel Mare
şoseaua ştefan cel Mare Calea Floreasca
Bulevardul Carol I - Calea Moşilor
şoseaua ştefan cel Mare cu strada Lizeanu
şoseaua Mihai Bravu cu Bulevardul Ferdinand I
şoseaua Colentina cu strada Doamna Ghica
şoseaua Petricani cu strada Teiul Doamnei
Gara de Nord
Podul Grozăveşti
Calea Crângaşi cu Bulevardul Construcţiilor
Piaţa Bucur Obor
şoseaua Bucureşti - Ploieşti cu Bulevardul Aerogării
şoseaua Bucureşti - Ploieşti cu strada Privighetori
Bulevardul Dimitrie Cantemir cu Bulevardul Mărăşeşti
şoseaua Progresului - Calea 13 Septembrie
Drumul Taberei cu strada Răzoare
Bulevardul Eroilor cu strada Carol Davila
Bulevardul Iuliu Maniu cu Bulevardul general Vasile Milea
Bulevardul Uverturii cu şoseaua Virtuţii

Recomandări
Poliţia Rutieră recomandă şoferilor, pentru îmbunătăţirea fluenţei în trafic şi evitarea blocajelor în intersecţii, să respecte centrul liber al intersecţiilor, chiar dacă sunt nevoiţi să aştepte mai multe cicluri semaforice şi să nu depăşească coloana de maşini oprite la semafor. Pe de altă parte, claxonatul insistent este inutil şi nu va elibera intersecţia de blocaje. Iar maşinile oprite sau staţionate voluntar pe partea carosabilă trebuie aşezate cât mai aproape de marginea din dreapta a sensului de mers, paralel cu trotuarul sau cu axul drumului, pe un singur rând.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite