Rasteluri pentru biciclete, montate în vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele dezbaterii privind accesul cu bicicletele în trenurile de metrou au fost făcute publice. Metrorex a decis să amenajeze mai multe rasteluri pentru depozitarea bicicletelor în vecinătatea staţiilor de metrou sau în vestibulele acestora.

Metrorex a lansat în primăvară o dezbatere publică pentru a afla părerile călătorilor fideli cu privire la permiterea accesului cu bicicletele în interiorul trenurilor de metrou. Dezbaterea publică lansată în martie se referea la două aspecte majore: amplasarea de rasteluri şi accesul cu bicicleta în metrou.

Astfel, bucureştenii şi iubitorii mersului pe bicicletă şi-au au putut exprima părerea, spunând dacă consideră utilă amplasarea în zona staţiilor de metrou a unor suporturi (rasteluri) pentru parcarea bicicletelor pe durata utilizării metroului şi care sunt aceste staţii în opinia lor.

Sute de mail-uri de la călători
Într-o lună, la adresa de mail a Metrorex au sosit 680 de mailuri de la călătorii şi pasionaţii mersului pe bicicletă. Dintre aceştia, 679 au au avut un răspuns pozitiv referitor la transportul bicicletelor în interiorul trenurilor de metrou, potrivit reprezentantului biroului de Relaţii Publice al Metrorex, Evelyne Croitoru.

Călătorii se pot deplasa cu bicicleta de acasă până la o staţie de metrou şi îşi pot continua drumul cu trenurile de metrou, lăsându-şi bicicleta la staţia de metrou de unde au plecat, în suporturile special amenajate.

Principalele opţiuni exprimate de cei care ar vrea să îşi poată lăsa bicicletele în staţiile de metrou au fost Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Aviatorilor, Eroilor, Obor, Dristor, Titan şi Piaţa Sudului.

Bicicliştii îşi pot lăsa bicicletele la staţii de metrou
Conducerea Metrorex a decis să amenajeze rasteluri pentru depozitarea bicicletelor în vecinătatea staţiilor de metrou sau în vestibulele acestora, acolo unde zonele pot fi monitorizate, cât timp bicicliştii circulă cu metroul.

Acţiunea de montare a rastelelor se va desfăşura în lunile iunie-iulie 2010, potrivit directorului general al Metrorex, Gheorghe Udrişte. „S-a acceptat să fie permisă parcarea bicicletelor în zona staţiilor de metrou. În trenurile de metrou nu va fi voie cu bicicletele, deocamdată“, a declarat Udrişte.

În ceea ce priveşte costurile, cei care îşi vor lăsa bicicletele la metrou nu vor plăti o taxă în plus, după cum a explicat directorul regiei. „Prin faptul că omul călătoreşte cu metroul, el achită călătoriile, iar la întoarcere îşi ia bicicleta de unde a lăsat-o şi pleacă. Pentru noi, asta înseamnă călători în plus“, a spus Gheorghe Udrişte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite