Bucureşti: Ramona Isidor a lăsat bârna pentru fileu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportiva bucureşteană în vârstă de 18 ani s-a împărţit între gimnastică şi volei o perioadă , dar a ales sportul de echipă pentru toată viaţa.

Ramona Isidor a început să practice volei în urmă cu patru ani, la vârsta de 14 ani. „Regret că nu m-am dus mai devreme la un club de volei. Am început să fac acest sport destul de târziu“, spune ea.

După ce a fost legitimată la gimnastică şi a câştigat concursuri la probele de sărituri sau individual compus, Ramona a decis, în final, că acest sport nu o caracterizează şi s-a reorientat către un sport de echipă. „Gimnastica este un sport riguros, faci mereu acelaşi lucru, nu poţi să ieşi prea mult din tipare. Voleiul, în schimb, se află la polul opus“, declară tânăra.

Armonia şi forţa unei echipe au făcut-o pe tânăra bucureşteancă să se îndrăgostească de volei, un sport care i se potriveşte mănuşă, cum spune chiar ea. „Este un sport minunat, în fiecare seară merg cu multă plăcere la antrenament“, spune Ramona.

Programul dur a obişnuit-o pe Ramona cu un stil de viaţă spartan, altfel spune că reuşeşte să se împartă cu succes între antrenamentele dure şi şcoală. „De multe ori mai am timp doar să mănânc, să mă spăl şi să dorm, dar nu aş schimba nimic la viaţa mea“, mărturiseşte voleibalista.

De doi ani, Ramona Isidor a început să se pregătească la IOR pe postul de secund, iar anul trecut a câştigat, împreună cu echipa, Cupa Primăverii.

Ea a ajuns să se antreneze la IOR, din întâmplare, după ce a vorbit cu o senioară de la această echipă pe pagina de internet HI5 şi a fost la probe. Rezultatele mişcării zilnice, dar şi ale programului milităresc nu au întârziat să apară. „Am devenit mai responsabilă, mai ordonată. Acum nu mai îmi pierd timpul cu nimic, am în orice moment o activitate. În plus, m-am înălţat foarte mult“, adaugă ea veselă.


Planuri? Ramona nu ştie decât un singur lucru: „O să fac volei cât timp am condiţie fizică şi pot să ajut echipa“, declară ea. Ea aşteaptă cu nerăbdare perioada senioratului, când va putea participa la competiţii internaţionale. „Până acum, am avut partide cu echipa doar la competiţii locale, nu am fost afară, ca senioarele de la noi. Abia aştept să ajung la acel nivel“, mai spune tânăra.

De asemenea, Ramona vrea ca la facultate să dedice cât mai mult timp acestui sport, fără de care, spune ea, nu mai poate să trăiască. „Vreau să merg la Academia de Educaţie Fizică şi Sport ca să studiez mai bine tainele acestui sport. Nu mai pot să stau nici măcar o zi fără să mă antrenez“, mărturiseşte junioara, care nu a lipsit de la niciun antrenament.

Profil:
Născută: 26 iunie 1991, Bucureşti
Studii: elevă în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Economic Administrativ „Mircea Vulcănescu“
Familie: Are două surori, Monica şi Anda

Ce-i place:
„Iubesc călătoriile. Îmi place foarte mult să cunosc locuri noi, să învăţ mai multe lucruri despre culturile altor ţări. Mi-a plăcut foarte mult Grecia şi vreau să vizitez şi Indonezia, ţară care mă atrage cu istoria şi frumuseţea sa exotică“, spune Ramona.
Ce nu-i place: „Sunt o persoană foarte energică, aşa că nu-mi place să stau şi să pierd timpul. Trebuie să am o activitate“, adaugă ea.

Întrebări şi răspunsuri:
Care sunt modelele tale?
Îmi place foarte mult de Sabina Miclea de la Galaţi, ador stilul ei şi cred că are o tehnică foarte bună. Îmi doresc să ajung la fel de bună ca ea.
Ce-ai fi făcut dacă nu ai fi ales voleiul?
În mod sigur aş fi ales alt sport, pentru că dacă nu fac o zi mişcare mă simt obosită, fără vlagă. Aş putea să fac şi turism, pentru că învăţ asta la liceu şi mă atrag călătoriile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite