Bucureşti: Rămas bun, Dinică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Biserica Icoanei din Capitală, acolo unde admiratorii îl plâng pe marele actor Gheorghe Dinică, astăzi au venit oameni simpli, prieteni, fiindu-i alături soţia, Gabriela Georgeta Dinică.

BUCUREŞTI: PRO TV-ul a cumpărat moartea lui Dinică
REPORTAJ: Dinică era un jucăuş de om
BUCUREŞTI: Dinică, vegheat de prieteni

BUCUREŞTI: Trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Dinică a fost depus la Biserica Icoanei

Mai mult de 30 de coroane cu flori au îmbrăcat biserica, iar găleţi cu buchete uriaşe erau aşezate la intrare. Actriţa Cornelia Oseciuc i-a strâns mâna Gabrielei Dinică, exprimându-şi regretul pentru această pierdere. Sicriul din lemn aşezat în mijlocul lăcaşului este păzit de doi membri ai Gărzii Naţionale.

„Mare păcat!“

Liniştea a învăluit astăzi biserica din centrul Bucureştiului unde odihneşte trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Dinică. Copii, bunici, tineri şi vârstnici au aprins câte o candelă la căpătâiul artistului, toţi închinându-se cu smerenie şi regrete la catafalcul maestrului.

image

„Ce pot să spun? A fost bun, frumos, a jucat bine, un om foarte cumsecade“, a spus printre suspine Petre Cocîr de 92 de ani. Mesajele de rămas bun au fost trimise şi prin intermediul coroanelor de flori: „Maestre te vom iubi mereu“, „Vei fi veşnic în inimile noastre“, „Drum bun!“. Cea mai emoţionantă jerbă este din orhidee, dăruită de soţia actorului: „Cu bine soţul meu drag“.
„Îmi pare foarte rău. Regret nespus. A fost un actor foarte bun. I-am văzut toate filmele, iar la teatru îmi rezervam mereu loc în primele rânduri pentru că nu aud bine. Chiar şi aşa mergeam la teatru“, povesteşte Cornelia Pufu de 62 de ani.
Aseară, colegii de breaslă i-au fost alături. Radu Beligan a îngenuncheat lângă sicriu, Florina Cercel a plâns lângă Gheorghe Dinică, Marian Râlea şi-a luat rămas bun.

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu la Biserica Icoanei o pot face până mâine dimineaţă.




Citeşte şi:
Timişoara: Actorii timişoreni deplâng moartea maestrului Gheorghe Dinică

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite