Răcoare de noapte la ştranduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din imediata vecinătate a ştrandului - clienţi fideliIeşirea cu prietenii, seara, la o baie în ştrand a devenit, în ultimul timp, o practică a bucureştenilor aflaţi în căutarea



Locuitorii din imediata vecinătate a ştrandului - clienţi fideli
Ieşirea cu prietenii, seara, la o baie în ştrand a devenit, în ultimul timp, o practică a bucureştenilor aflaţi în căutarea răcorii. Dacă unii apelează la diverse terase sau ies, imediat cum apune soarele, în localuri cu aer condiţionat, alţii găsesc soluţii inedite de a se răcori: o baie în bazin. Pentru cei care locuiesc în Crângaşi, ştrandul de aici, care are şi nocturnă, este un noroc. "Stau la etajul opt şi e o căldură de mori. Seara poţi să faci saună în casă. Aşa vin aici, stau câteva ore, mă răcoresc şi după aia dorm şi eu mai liniştită", spune Marinela, care vine la ştrand de fiecare dată când nu mai poate sta în casă din cauza temperaturilor ridicate. Vasile Bârcoci, administratorul ştrandului, recunoaşte că aici vin de obicei locuitorii din zonă. "Majoritatea celor care vin sunt tineri din cartierele din apropiere: Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei", spune el. Unii clienţi nu se sfiesc să îşi aducă şi copiii mici la ştrand. "Decât să stea în casă să transpire, îl aduc aici. Se mai joacă cu nisip, oricum nu stăm mult", spune o mămica venită cu fetiţa de trei ani ca să mai scape de zăpuşeală. Adevărata distracţie este însă când se vine în "gaşcă". Majoritatea celor care merg seara la ştrand vin în grupuri. Colegi de şcoală, vecini, prieteni îşi dau întâlnire într-un loc anume sau direct la ştrand şi aici încep distracţia. Unii îşi aduc de acasă un adevărat "arsenal": saltele, colace şi mingi. Cei care nu vin cu aşa ceva se distrează punându-şi ideile în practică: joacă leapşa sau se bat cu apă.

"Baia e mai plăcută când afară e mai frig"
Joi seară, afară erau 25 de grade, dar asta nu i-a împiedicat pe clienţii "nocturni" să facă o baie. "E mai plăcut când afară e mai frig, că e apa mai caldă. Noaptea e şi mai puţină lume şi poţi să joci un volei în linişte", ne-a spus Bogdan. Mulţi dintre cei veniţi joi seară la ştrand stăteau pe cearşaf înfofoliţi în prosoape, dar preferau asta în loc să stea acasă. "E singurul loc unde mă pot relaxa când vin de la serviciu", ne-a zis o doamnă, care a recunoscut că nu ştie cum e ziua pe ştrand, că ea vine numai noaptea.

Aglomeraţie în weekend
Aşa cum se întâmplă şi ziua, în serile din weekend, ştrandurile sunt mai aglomerate decât în cursul săptămânii. "Dacă de luni până joi vin în jur de 100 de persoane, în weekend numărul lor ajunge la peste 200", spune Vasile Bârcoci. Seara, clienţii au la dispoziţie aceleaşi servicii ca şi ziua: terasele sunt deschise, bazinele pline, ba chiar se pot închiria şi şezlonguri. Intrarea la ştrand, în timpul nopţii, are acelaşi preţ ca aceea din timpul zilei, 5 RON.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite