Rachel Marchandise este belgianca îndrăgostită de Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra a urmat cursurile Universităţii Bucureşti timp de un an. După ce s-a întors în Belgia, a început să simtă lipsa Capitalei. Și-a dat demisia de la un job bine plătit şi a revenit în România, unde vinde sisteme moderne de încălzire.

Rachel s-a născut în America, trăieşte în Belgia, dar ultimii ani i-a petrecut în România, unde vrea să poposească „încă o bună bucată de vreme de acum încolo“ pentru că se simte foarte bine aici.

Tânăra a ajuns pentru prima oară în Capitală în 2006, când a câştigat un grant Erasmus la Universitatea Bucureşti. Nu ştia mai nimic despre Europa de Est la acea vreme, dar s-a gândit că o „excursie de un an“ în ţara noastră ar fi o experienţă interesantă.

În plus, tema sa de licenţă despre corupţie se potrivea perfect cu contextul socio-politic de la noi. „Am ales între România şi Bulgaria. Până să ajung aici am călătorit în multe ţări, dar niciodată în partea aceasta a Europei“, povesteşte tânăra.

Prima impresie - un oraş murdar

Părinţii au sfătuit-o să se gândească de două ori înainte de a se decide asupra ţării noastre, dar nimic nu a dat-o înapoi. Nu cunoştea pe nimeni în Bucureşti, aşa că şi-a căutat un apartament pe internet.

Şi-a făcut bagajele, s-a urcat în maşină şi s-a oprit abia în Piaţa Romană. Prima impresie a lui Rachel despre „micul Paris“?

„Am fost şocată. Mi se părea un oraş murdar. Foarte mult praf, gunoaie pe stradă, pâlcuri de cabluri electrice căzute și adunate pe trotuare şi la orice scară de bloc câte-o haită de câini vagabonzi. În plus, toţi taximetriştii încercau să mă fraierească când auzeau că sunt străină“, îşi aminteşte fata.

Rachel pentru România

La facultate, însă, lucrurile mergeau foarte bine. În timp, a mers la mănăstirile din Maramureş, a petrecut 1 mai la Vama Veche, a urcat pe Vulcanii Noroioşi şi a vizitat centrele vechi ale Braşovului, Timişoarei şi Sibiului.

Pe scurt, a văzut mai multe oraşe din ţara noastră decât mulţi români.

După ce a terminat facultatea a trebuit să-şi caute de muncă. Şi-a găsit o slujbă foarte bine plătită în Belgia, dar dorul de Bucureşti a determinat-o să-şi caute un job aici. Și-a dat demisia şi a început să-şi depună CV-ul la sute de companii.

„Am pregătit şi un video pe care l-am postat pe Youtube care se chema ‹‹Rachel for Romania›› (n.red. - Rachel pentru România) şi în care expuneam motivele pentru care angajatorii ar trebui să mă aleagă“, povesteşte tânăra.

După ce a făcut un stagiu de practică la o companie din Bucureşti, a reuşit să se angajeze la o mică firmă belgiană care vinde sisteme de încălzire în ţara noastră.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
-Ai recomanda prietenilor tăi să viziteze România?
Deja am făcut-o. Mulţi dintre ei au venit la mine în Bucureşti şi au fost uimiţi. Nu credeau că oraşul e aşa de fain. De asemenea, în urmă cu câţiva ani, am avut o intervenţie la un radio din Bruxelles în care le-am spus oamenilor de ce ar trebui să viziteze ţara voastră.

Profil
Născută: 3 august 1985, San Francisco, SUA
Studii: Facultatea de Ştiinţe Politice din Bruxelles
Familie: Are trei fraţi

Ce-i place:
„Îmi place să călătoresc. Am fost în multe ţări până acum, din America Centrală până în Extremul Orient. În România am ajuns din dorinţa mea de a descoperi Europa de Est. M-am obişnuit aici şi o să mai stau încă o perioadă bună de timp“, povesteşte Rachel.

Ce nu-i place:
„Nu îmi plac pisicile şi filmele comedie. Detest căldura sufocantă din timpul verii, aroganţa şi politica din Belgia“, mai spune belgianca.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite