REVOLTĂTOR: Curăţenia în Primăria Capitalei, job de 105.000 de euro anual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea plăteşte 8.750 de euro pe lună pentru patru femei de serviciu care fac curat la cele trei sedii ale instituţiei. Îngrijitoarele au ca atribuţii aerisirea zilncă a camerelor, aspirarea mochetelor, ştergea caloriferelor, udarea plantelor şi golirea periodică a scrumierelor.


Firma care se bucură de oferta mai mult decât generoasă a Primăriei Capitalei este REBU şi ea va primi din banii bucureştenilor, în următorul an, 335.000 de lei. Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică, firma fiind singurul ofertant. Întrucât la această sumă se adaugă TVA-ul, Primăria Capitalei va plăti, anual, suma de 440.000 de lei, adică 105.000 de euro pentru curăţenia la cele trei sedii: cel din Splaiul Independenţei nr. 291-293 (PMB 1), din Str. Academiei nr 3-5 (PMB 2), şi vechiul sediu din Bdul Regina Elisabeta, nr. 16 (PMB 3).

În caietul de sarcini este prevăzut ca, între orele 8.00 şi 16.00, firma să asigure următorul număr de personal: „2 persoane pentru PMB 1, o persoană pentru PMB 2 şi o persoană pentru PM 3, care vor asigura întreţinerea curăţeniei spaţiilor comune precum holuri, grupuri sanitare şi scări. Omul care se coupă de administraţie în sediul primpăriei, Viorel Vaida directorul Direcţiei Administrativ contrazice scrisul negru pe alb al caietului de sarcini: „Curăţenia se face mai mult noaptea ca să nu deranjăm oamenii care lucrează şi atunci sunt vreo 20 de fete. Iar cele două despre care scrie în contract, sunt de fapt patru pe schimbul unu. Am cerut suplimentarea numărului pentru că primarul m-a certat că a găsit scuipaţi pe holuri“.

Atribuţii zilnice: strânsul mucurilor de ţigară

În atribuţiile zilnice ale femeilor de serviciu intră golirea coşurilor şi a scrumierelor, deshiderea ferestrelor dimineaţa, aspirarea mochetelor, ştergerea prafului şi a pervazurilor, a geamurilor şi udarea plantelor din încăperi. De aseemenea, la un interval de două ore trebuie să strângă gunoaiele şi mucurile de ţigară. De două ori pe lună, femeile trebuie să scoată petele şi gumele de mestecat de pe mochete şi să dezinfecteze clanţele uşilor.

Potrivit contractului, REBU va asigura deszăpezirea şi împrăştierea de material antiderapant la cele trei sedii şi ridicarea zilnică a gunoiului de la noul sediu al primăriei. La celelalte, acesta se ridică de trei ori pe săptămână la sediul din strada Academiei, şi o dată pe săptămâna la cel din Bdul Regina Elisabeta.

REBU: „Suma este mică“

Deşi în contract este specificat ca produsele de curăţare să fie asigurate de REBU, primăria a mai făcut o licitaţie, prin care a cheltuir 2.000 de euro pe dezinfectant, săpun solid, lichid, precum şi alte soluţii pentru curăţat geamuri. Contactat pentru a oferi un punct de vedere asupra contractului câştigat, reprezentanţii REBU au declarat doar atât: „Suma este foarte mică având în vedere că suprafeţele care trebuie curăţate sunt foarte mari”, a declarat Dan Buhociu, reprezentantul firmei.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite