De la noapte se închide traficul la intersecţia străzilor Berzei cu bulevardele Dinicu Golescu şi General Berthlot. Vezi rutele ocolitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din această noapte, timp de trei luni, până la 11 noiembrie, circulaţia în intersecţia străzii Berzei cu bulevardele Dinicu Golescu şi General Berthlot va fi închisă pentru continuarea lucrărilor la Diametrala Nord-Sud.

Şoferii bucureşteni pot ocoli zona închisă pe străzile Virgiliu, Ştirbei Vodă, Popa Tatu şi Mircea Vulcănescu, informează Primăriei Capitalei.

Hala Matache rămâne pe amplasamentul actual şi nu va fi afectată de lucrările la diametrala Berzei-Buzeşti, iar până la restaurare vor fi luate măsuri de conservare şi punere în siguranţă a monumentului istoric, au decis, în urmă cu o săptămână, reprezentanţii municipalităţii şi cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale (MDRT).

Hala Matache rămâne pe loc

În cazul întocmirii proiectului tehnic de infrastructură se va ţine cont de păstrarea poziţiei căii de rulare pe partea de est a Halei Matache, „prin diminuarea nesemnificativă a benzilor de circulaţie, cu respectarea profilului de patru benzi auto şi două de tramvai“.
Proiectarea trotuarului de vest prin porticul Halei va fi făcută în conformitate cu proiectul tehnic final. De asemenea, canalul colector va fi deviat din poziţia actuală sub Hala Matache, în zona circulaţiei auto.

„Se instituie un moratoriu de două luni privind lucrările de construire în zona sensului giratoriu de la intersecţia străzii Mircea Vulcănescu cu strada Berzei, cu excepţia lucrărilor tehnico-edilitare, îndeosebi referitoare la canalul colector şi la linia de tramvai“, precizează municipalitatea.

Zona halei, reamenajată

Lucrările de infrastructură vor continua în baza proiectului iniţial pe segmentele Piaţa Victoriei - Calea Griviţei (inclusiv intersecţia) şi Calea Plevnei - strada Mircea Vulcănescu (exclusiv sensul giratoriu).

Primăria Capitalei, cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din Romania şi al MDRT, va organiza un concurs de soluţii arhitecturale privind reamenajarea zonei Pieţei Matache şi a spaţiilor publice adiacente, inclusiv integrarea Halei. Concursul urmează să fie iniţiat până în 30 octombrie 2011.

Proiectul diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus a fost contestat, de la începutul investiţiei, de către mai multe ONG-uri, care au criticat felul în care au fost făcute exproprierile şi au fost date autorizaţii de demolare pentru imobile cu statut de monument istoric sau din zone protejate.

Municipalitatea preciza în noiembrie 2010 că valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ 330 de milioane de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite