RATB organizează nunţi de "autobază"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă de Transport Bucureşti scoate un ban în plus organizând nunţi cu ştaif în localul pe care-l deţine în zona Ştefan cel Mare.

În timpul săptămânii, aici iau masa angajaţii regiei, iar în weekend sala de mese se umple cu nuntaşi cheflii. Localul este ţinut departe de ochii curioşilor, iar de oferta-chilipir beneficiază, pe şest, numai cunoscătorii.

Pitit după o livadă de copaci, localul arată, pe dinafară, ca o cârciumă veche, în paragină, însă luxul de cinci stele dinăuntru este dat de gol de un covor roşu la intrare şi un valet care te scuteşte de bagaj şi hainele în plus. Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au ţinut la secret această mică afacere, oaspeţii restaurantului fiind, până de curând, doar muncitorii întreprinderii, care luau masa de prânz aici, asta deşi locul arată mai degrabă ca o sală de bal a unui hotel de cinci stele.

Într-o zi obişnuită din săptămână găseşti aici angajaţii uzinelor RATB din apropiere, îmbrăcaţi în salopete pline de ulei, care se bucură de mâncarea foarte ieftină, într-un decor de lux.

„De regulă mănânc o ciorbă, iar la felul doi o friptură cu garnitură. Plătesc mai puţin de 20 de lei“, spune Marin Pupăză, unul dintre inginerii uzinei RATB.

Catering pentru BNR

În sală încap 15 mese rotunde, o scenă pentru orchestră, iar locul de dans este suficient pentru 250 de persoane. Preţurile sunt cu 25% mai mici în weekend-uri, când sunt evenimente cum ar fi nunţi, botezuri, pomeni sau chiar parastase.

Localul funcţionează în regim de restaurant încă din ’92, însă cantina există din ’81, iar angajaţii, o mână de ospătari şi doar trei bucătărese trebuie să potolească, zilnic, foamea a sute muncitori. Mai mult, gospodinele pregătesc o masă caldă şi pentru angajaţii Băncii Naţionale a României şi ai Colegiului Medicilor, unde RATB operează servicii de catering. Munca cea mai grea este în weekend, unde bucătăresele şi ospătarii trebuie să facă faţă brici şi la evenimente ca nunţi sau botezuri.

Meniu sofisticat

Pentru o nuntă simplă, meniul cuprinde o gustare rece (salată din icre de ştiucă, somon afumat), sarmale, două tipuri de fripturi, salate de crudităţi, fructe asortate, alune şi bătură pe săturate. După ce se trage linie, mirii plătesc 170 de lei de persoană.
La meniul de 240 de lei se schimbă puţin platoul. Astfel, preparatele din peşte se aleg unele mai rafinate, gen rondele de somon, iar la fripturi intră şi cea de vită cu sos de vin. Băutura este la discreţie, astfel, petrecăreţii se pot delecta cu cele mai fine băuturi fără limită, pe sistemul „open bar“.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite