RATB-ul în Ilfov, oprit de Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici în şedinţa de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti nu a fost supus la vot transportul public în judeţul Ilfov. Surse din cadrul Primăriei spun că edilul-şef Sorin Oprescu amână decizia din cauza rentabilităţii scăzute a „afacerii”.

Reintroducerea transportului public în judeţul Ilfov este departe de a se realiza.

Termenele date până în prezent de către diverşi oficiali din Primăria Capitalei, Guvern şi Consiliul Judeţean au expirat rând pe rând, iar şansele ca ilfovenii să circule din nou cu mijloacele Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) sunt din ce în ce mai mici. 2009 este cel mai pertinent pronostic pentru realizarea acestui proiect.

Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a consilierilor municipali nu a existat niciun proiect de hotărâre care să facă referire la transportul în judeţul Ilfov. Pentru moment el se află afişat pe site-ul Primăriei Capitalei pentru dezbatere publică o lună de zile, mai exact până pe 27 noiembrie.

Surse din cadrul municipalităţii susţin că primarul general Sorin Oprescu a fost obligat să propună proiectul pentru dezbatere, ca să nu apară probleme cu transportatorii privaţi care au câştigat licitaţia de la Autoritatea Rutieră Română. Astfel, prin Legea 52 /2003, privind transparenţa decizională, ilfovenii vor trebui să mai aştepte cel puţin o lună de zile până ce RATB va opera pe liniile din judeţ.

Taxă pe apa uzată

De asemenea, în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost aprobat proiectul de hotărâre care priveşte impunerea unei taxe pe apa uzată, în valoare de 10 bani pe metru cub. Această taxă este impusă de Comisia Europeană.

Şedinţa Consiliului a fost întreruptă de un cetăţean care a fost prins în flagrant la furat. Bărbatul a vrut să-i ia laptopul unei ziariste.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite