RATB precizează că se ocupă doar de staţiile de tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă de Transport Public (RATB) precizează printr-un comunicat că nu are în administrare staţiile de autobuze şi troleibuze, ci doar pe cele de tramvai.

Astfel, Regia arată că activitatea de amenajare şi întreţinere a staţiilor mijloacelor de transport public este reglementată de O.G. nr. 27/2011 care specifică la art. 55 că “amenajarea, semnalizarea rutieră şi întreţinerea staţiilor publice pentru urcarea/coborârea persoanelor transportate se asigură de administratorul drumului sau deţinătorul acestuia, după caz”. “Staţiile de autobuze şi troleibuze nu se află în administrarea sau întreţinerea RATB. Regia are în răspundere doar mentenanţa staţiilor de tramvaie”, se spune în comunicat.

Pentru staţiile de tramvai, RATB afirmă că, în cadrul programului de înfrumuseţare derulat în acest an, a planificat şi executat atât lucrări de curăţare a afişelor lipite pe mobilierului stradal, cât şi de remediere a deficienţelor.

Potrivit Regiei, până în acest moment, echipele de intervenţie au efectuat operaţiuni de îndepărtare a materialelor publicitare din staţiile şi refugiile de tramvai, precum şi de pe stâlpii reţelei electrice de contact şi de pe elementele de semnalizare din staţii.

“Având în vedere că, în intervalul dintre două intervenţii, apar noi afişe, pe aceleaşi amplasamente, se încearcă, totodată, şi identificarea şi somarea societăţilor care îşi fac, în acest fel, publicitate ilegală”, se mai spune în text.

Comunicatul RATB vine în urma somaţiei care a fost transmisă Regiei de primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, referitoare la starea staţiilor de aşteptare.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite