Bucureşti: Tonete noi pentru abonamentele RATB în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea regiei de transport bucureştean a decis înlocuirea gheretelor de unde se cumpără bilete care erau vechi de peste 18 ani.

INCIDENT: Circulaţia troleibuzelor, îngreunată din cauza unui fir rupt
TRANSPORT: Trasee RATB, modificate
ACHIZIŢII: RATB va putea cumpăra 150 de troleibuze, până în 2012

În urmă cu o lună, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a început să schimbe vechile tonete cu unele noi, care au un design total diferit.

Aproximativ 65 de gherete de bilete din cartierele Bucureştene au fost sau urmează să fie schimbate, zonele fiind alese în funcţie de locurile unde sunt cele mai mari vânzări de abonamente.

Acest proiect va fi finalizat până la sfârşitul lunii decembrie, iar anul viitor, în funcţie de buget, vor fi schimbate şi restul tonetelor. „Am luat această decizie deoarece vechile gherete le avem de peste 18 ani. Noile gherete sunt echipate cu sistem automat de taxare, iar condiţiile de muncă sunt mult mai bune“, a declarat directorul general al RATB, Gheorghe Aron.

Gheretele, făcute de angajaţi

Călătorii vor avea mai multe avantaje, unul dintre acestea fiind că toate tonetele sunt dotate cu POS-uri, cardurile RATB putând fi încărcate direct de pe cardul bancar al cetăţeanului. Un alt avantaj este acela că noile gherete beneficiază de microfon şi difuzor, iar călătorii pot comunica mult mai uşor cu vânzătoarea.

Datorită acestui fapt, odată cu  schimbarea tuturor tonetelor, RATB doreşte ca acestea să devină şi puncte de informare pentru cetăţenii Capitalei şi nu numai.

„Aceste tonete sunt avantajoase pentru călători din mai multe motive. În primul rând, îţi poţi încărca abonamentul RATB direct de pe card. De asemenea, gheretele sunt dotate cu microfon şi receptor, comunicarea dintre vânzător şi călător fiind mult mai uşoară“, a declarat şeful biroului de presă al RATB, Mihai Vlădărău.

Singurii bani cheltuiţi au fost pe materialele din care sunt construite tonetele, deoarece noile gherete sunt asamblate la uzina proprie a regiei, URAC, de către angajaţi.

Avantaje şi pentru angajaţi

În urma acestei schimbări, nu numai călătorii au de câştigat, ci şi angajaţii RATB. Gheretele sunt mult mai mari ca cele vechi şi sunt mai sigure. „Este mult mai bine, avem mai mult spaţiu, este mai aerisit. Acum se poate închide şi uşa cum trebuie şi nu ne e teamă că intră cineva peste noi“, a declarat vânzătoarea de la Piaţa Progresul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite