RADET dă căldură în calorifere din această seară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a fost luată după ce temperaturile au scăzut, trei nopţi la rând, sub 10 grade Celsius. Asociaţiile de proprietari pot să amâne cât vor distribuirea căldurii.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a început, de ieri, efectuarea probelor la cald în sistemul centralizat de încălzire. Asta înseamnă că Regia verifică dacă agentul termic este furnizat corect în toate blocurile din Bucureşti.

„Probele se efectuează pe parcursul a trei zile, timp în care reprezentanţii asociaţiilor de proprietari se vor asigura că furnizarea căldurii se va face fără sincope. De astăzi, bucureştenii pot beneficia de căldură dacă acest lucru se stabileşte la nivelul asociaţiei de proprietari", a declarat Dragoş Moldoveanu, şeful serviciului de comunicare din cadrul RADET. Practic, agentul termic va fi furnizat în regim continuu, iar asociaţiile de proprietari vor decide dacă vor deschide vanele contoarelor aflate în subsolul blocului pentru a încălzi calorifelere apartamentelor.

Noaptea cald, ziua economie

Carolina Mihai, administratorul a mai multor asociaţii din sectorul 5, consideră decizia de furnizare a căldurii o veste bună, chiar dacă aste presupune bani mai mulţi la întreţinere.

„Seara este chiar frig şi se simţea nevoia de a avea căldură în calorifer, ziua probabil că o să închidem vana ca să economisim şi bani. E mai bine totuşi să dăm un pic mai mulţi bani pe căldură decât să îi dăm pe medicamente", a declarat administratorul.

Reprezentanţii Regiei precizează că de acum nu se vor mai putea face debranşări pentru că legea nu permite acest tip de lucrări în timpul sezonului rece. Anul acesta au fost efectuate 1.000 de debranşări, cu 50 mai puţine decât anul trecut, Regia rămânând însă cu 569.000 de familii racordate.

Facturile la căldură, cu 30% mai mari

Cei care decid să primească căldură de acum vor plăti cu 30% mai mult la întreţinere faţă de anul trecut, ca urmare a majorării preţului gigacaloriei de la 1 august de la 125 la 170 de lei. Conform noului tarif, bucureştenii vor plăti întreţinerea cu 40 sau chiar 90 de lei mai mult decât anul trecut, în funcţie de numărul de camere ale apartamentului.

Astfel, dacă iarna va fi la fel de blândă ca cea de anul trecut, iar consumul de căldură nu-l va depăşi pe cel anterior, o familie de patru persoane care locuieşte într-un apartament cu patru camere va plăti anul acesta, în luna decembrie, 308 lei faţă de 225 de lei, cât a plătit anul trecut. Preţul este calculat de RADET pentru un consum mediu de 1,816 de gigacalorii.

În luna ianuarie 2012, aceeaşi familie care a plătit anul acesta 212 lei va achita 291 de lei. Cei care vor simţi mai puţin mărirea preţului la căldură vor fi bucureştenii care stau în garsoniere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite