Putem merge cu trenul de la Gara de Nord la Obor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul tren ce va lega Gara de Nord de Gara Obor a plecat în această dimineaţă la ora 6.12. Distanţa dintre staţiile CFR Gara de Nord, Pantelimon, Pantelimon Sud şi Gara Obor este de 24 de kilometri şi este parcursă în aproximativ 40 de minute.

Traseul este avantajos în special pentru cei care vor să ajungă la complexul comercial Dragonul Roşu. „Va fi nemaipomenit. Eu locuiesc lângă Gara de Nord şi merg destul de des la centrele comerciale din zona Pantelimon pentru a cumpăra haine.

Până acum foloseam maşina personală, dar de astăzi o să apelez la acest tren, pentru că mi se pare ieftin”, a spus Adriana, în vârstă de 34 de ani.

Dacă trenul este un avantaj pentru cei care se aprovizionează periodic din complexurile comerciale din zona Pantelimon, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre ţăranii care vin să-şi vândă produsele în Piaţa Obor.

Pentru a ajunge de la Gara Obor până la piaţa cu acelaşi nume, ei sunt nevoiţi să meargă pe jos 20 de minute sau să ia autobuzul 682, două staţii. „Nu mă avantajează trenul.

Nu aş călători încărcat cu paporniţe. Mai bine plătesc o maşină ce mă aduce direct de la Suceava până la intrarea în piaţă“, a spus un comerciant de legume din Moldova. Un bilet pe traseul Bucureşti Nord – Obor la clasa I costă 5,9 lei, iar la clasa a II-a, 3,2 lei.

Bilete şi abonamente la jumătate de preţ

Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reduceri de 50%, la clasa a II-a, în baza actului doveditor. Preţul abonamentului la clasa I este de 123,9 lei, iar la clasa a II-a, de 67,9 lei, potrivit uneia dintre casieriţele din Gara Obor.

Reduceri la jumătate de preţ la abonamente au numai elevii şi studenţii. Potrivit directorului de comunicare al CFR Călători, Alexandru Dumitrescu, câteva mii de călători vor circula zilnic cu acest tren.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite