VIDEO/RECORD: 250 de pui pregătiţi simultan în aceeaşi tigaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din localitatea ilfoveană Moara Vlăsiei au preparat nu mai puţin de 250 pui într-o tigaie imensă, fiind asistaţi de delegaţi pentru Cartea Recordurilor. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ din Cluj ai cărei bucătari au mai obţinut un record asemănător anul trecut când au reuşit să prăjească 230 de pui.

 “Iniţial am crezut că vor încăpea 240 de pui dar au încăput 250. Nu am făcut friptură ci i-am preparat la foc mic împreună cu legumele,  200 litri de ulei, 30 de kilograme de ceapă, 50 de kilograme de ardei gras, un kilogram de usturoi, 40 de kilograme de roşii, 30 de kilograme de castraveţi la care am adăugat un sos boia şi alte condimente”, ne-a spus bucătarul principal, Tibi Kiss-Budai din Cluj. El a fost ajutat de opt bucătari şi de reprezentanţi ai autorităţilor locale.

pui

Tava în care a fost pregătită mâncarea are 16 m pătrăţi şi au fost necesare şapte butelii pentru a o aduce la temperatura optimă.

Ploia i-a risipit pe curioşii care aşteptau să mănânce recordul

Prepararea a durat câteva ore şi a avut loc în aer liber, pe un teren viran din comună. Imediat ce focul a fost stins a început o ploaie torenţială aşa că majoritatea celor adunaţi la eveniment au renunţat la mâncare şi au fugit să se adăpostească. Reprezentanţii Cărţii Recordurilor însă au rămas şi au omologat recordul.

pui

Aceeaşi organizatori mai pregătesc pentru toamna aceasta un alt record culinar mondial, despre care spun că va fi o surpriză.
Românii au mai intrat în Cartea Recordurilor şi cu alte preparate culinare, cel mai mare cârnat din lume care a măsurat 2.250 de metri, cel mai mare tort cu o suprafaţă de 140 de metri pătraţi, cel mai lung muşchi împletit în patru din lume care a avut 30 de metri, cea mai mare mâncare de fasole cu ciolan afumat, 1 000 de litri şi cel mai mare borş de somn, de 1.000 de litri.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite