Protestul dascălilor a blocat Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de profesori au protestat astăzi, timp de o oră, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, nemulţimiţi pentru că de la 1 ianuarie li s-au redus veniturile.

Protestul a fost urmat de un marş al sindicaliştilor din învăţământ pe traseul Guvern - Calea Victoriei - strada General Berthelot şi sediul Ministerului Educaţiei, unde până la ora 14.00 a avut loc un miting în faţa instituţiei. Marşul a îngreunat traficul, şi-aşa aglomerat, din centrul oraşului, cei mai afectaţi fiind şoferii.

Miile de dascăli veniţi din toate colţurile ţării au fluierat au cerut să li se rezolve problemele, ameninţând că nu se vor întoarce la cursuri. „De două săptămâni suntem tot în proteste şi până nu se rezolvă, nu ne oprim. Ne-au fost aprobate şi mitingurile din următoarele zile, până la 3 aprilie. Trebuie să se rezolve ceva!”, a spus Ion Dobre, liderul delegaţiei sindicatului profesorilor din Buzău.

Aceştia protestau cu fluturaşele de salarii şi cu pancarte inscripţionate cu „Stop discriminării!”, „Stop corupţiei!” sau „Trăiţi cu 530 de lei/lună?”. O dată cu protestele, au fost suspendate cursurile în toate şcolile, pentru a fi organizate dezbateri privind proiectul legii educaţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite