Protestele şoferilor n-au blocat traficul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă centrul Capitalei a fost ieri ocupat de trei proteste, iar două bulevarde au fost închise, traficul nu a fost afectat. Câteva mii de taximetrişti au manifestat, ieri, în Piaţa Constituţiei. Parcul Izvor a fost şi el rezervat câteva ore de protestatari, iar Şcoala Centrală, la fel.

Centrul Capitalei a fost ieri locul de întâlnire al nemulţumiţilor: taximetriştii au protestat faţă de concurenţa neloială a colegilor din judeţul Ilfov, ecologiştii faţă de  întârzierea unor ordonanţe de Guvern, iar „Prietenii Şcolii Centrale” au solicitat reabilitarea clădirii de patrimoniu.

În ciuda aglomerării de manifestaţii, reprezentanţii Poliţiei Rutiere au precizat că traficul nu a fost dat peste cap. „Circulaţia pe unele porţiuni de pe bulevardele Libertăţii şi Unirii a fost sistată doar jumătate de oră, în jurul orei 10.00. În rest, s-a mers normal, nu a fost nevoie să oprim circulaţia pe toată desfăţurarea protestului”, a declarat ieri, pentru „Adevărul”, agentul de circulaţie de la faţa locului, Nicolae Plăpămaru.

Iniţial,  pentru protestul taximetriştilor, traficul ar fi trebuit oprit în zonă, timp de cinci ore, între 9.15 şi 14.15.Câteva sute de taximetrişti bucureşteni s-au plâns ieri că cererea pentru serviciul oferit de ei a scăzut drastic.

„Cei din Ilfov îşi permit să scadă preţul pentru că nu plătesc taxe şi impozite iar noi rămânem fără clienţi”, a spus unul dintre taximetrişti.

 Dacă Primăria nu va reuşi să stopeze pirateria, noi ieşim iar în stradă, până se va ajunge la o stare normală a lucrurilor”, a declarat Mihail Dincă, angajat al firmei Apolodor.

Taximetriştii se pregătesc de un nou protest peste două săptămăni.

Salvarea Şcolii Centrale

Aproape 100 de elevi, dar şi membri ai Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul” au cerut ieri, în stradă, refacerea Şcolii Centrale, situate în zona Icoanei, şi oprirea unei viitoare construcţii de 14 etaje vizavi de instituţia de învăţământ.

„Am atacat în contencios administrativ ridicarea acestei clădiri”, a declarat ieri ministrul Culturii, Theodor Paleologu, prezent la protest.

Un alt protest s-a desfăşurat în Parcul Izvor, unde câteva zeci de persoane au cerut grăbirea votării Ordonanţei nr. 27/2008,  care, dacă ar fi votată, ar proteja casele de patrimoniu. Deşi Ordonanţa trebuia să fie supusă ieri la vot, discuţiile s-au amânat până astăzi, la ora 14.00.   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite